Kunst, cultuur en media

Stimuleringsbeurzen Fonds voor de Letteren voor gedebuteerde auteurs

Schrijvers van wie de eerste literaire titel tussen 1 januari 2006 en 15 augustus 2008 verscheen of zal verschijnen en die willen gaan werken aan een tweede literaire titel kunnen een aanvraag doen. In de regeling worden ook de voorwaarden genoemd waaraan het debuut dient te voldoen. Daar vindt u ook de tekst van de regeling. Voor meer informatie kunt u terecht bij Greetje Heemskerk.

Fonds voor de Letteren

Doelstelling van het Nederlands Fonds voor de Letteren is het bevorderen van de kwaliteit en diversiteit van de Nederlands- en Friestalige letteren, en van literatuur in Nederlandse of Friese vertaling.

Het Fonds voert deze doelstelling uit door beurzen te verstrekken aan talentvolle auteurs en vertalers in alle literaire genres. Hierdoor kunnen zij tijd vrijmaken voor literair werk dat gericht is op publicatie in boekvorm bij een erkende en professionele uitgeverij. Daarnaast heeft het Fonds speciale programma's om te bevorderen dat het literair bedrijf veelzijdig en deskundig blijft. Tot slot verleent het Fonds eregelden aan oudere schrijvers en vertalers met grote verdiensten voor de literatuur.