Maatschappij en samenleving

Subsidie aanpak kindermishandeling

Aan kindermishandeling zal helaas wel nooit een einde komen, maar het is goed dat er nu subsidie beschikbaar is voor best practices en de randvoorwaarden voor goede afstemming en regievoering in het stoppen en de aanpak van kindermishandeling. Voor deze subsidieoproep kan maximaal € 150.000 aangevraagd worden per onderzoek. In het totaal is er voor deze ronde € 300.000,- beschikbaar.

Over de subsidie

Deze oproep richt zich specifiek op de afstemming en regievoering in het stoppen en de aanpak van kindermishandeling tussen de verschillende ketenpartners en disciplines.

Voorbeelden van deze partijen zijn gemeenten, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, onderwijs, kinderopvang, (sociale) wijkteams, artsen, jeugd-GGZ en volwassenen-GGZ, politie, woningcorporaties, eerstelijns voorzieningen/professionals en (in)formele netwerken rondom gezinnen.

Mogelijke onderzoeksvragen:

  • Wat zijn best practices en de randvoorwaarden voor goede afstemming en regievoering in het stoppen en de aanpak van kindermishandeling?
  • Hoe ziet de optimale afstemming eruit?
  • Hoe kunnen best practices verder geoptimaliseerd worden. Hoe maken we best practices ook voor andere lokale settings of regio’s toepasbaar?
  • Hoe ziet optimale afstemming en optimale regievoering (inclusief taak & functieomschrijvingen) op de samenwerking en taakverdeling in de keten eruit? Wat werkt niet?
  • Hoe kunnen we effectieve strategieën en elementen verspreiden en implementeren op casus-, wijk- en regionaal niveau in praktijk en beleid?

Doelgroep

Onderzoekersinstituten/groepen die nauw samenwerken met de praktijk (zowel professionals als ouders/kinderen). Verder moet de vraag uit de praktijk komen en de beoogde resultaten moeten aansluiten bij behoeften van de praktijk.

De aanvraag moet worden gedaan door een samenwerkingsverband van onderzoekersinstituten/groepen en partijen uit het veld, zoals gemeenten, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, onderwijs, kinderopvang, (sociale) wijkteams, artsen, jeugd-GGZ  en volwassenen-GGZ, politie, woningcorporaties, eerstelijns voorzieningen/professionals en (in)formele netwerken rondom gezinnen.

Subsidie

Voor deze subsidieoproep kan maximaal € 150.000 aangevraagd worden per onderzoek.
In het totaal is er voor deze ronde € 300.000,- beschikbaar.

Aanvraagtermijn

Je moet de subsidie uiterlijk 28 september aanvragen!

Aanvragen

Ga naar de subsidieverstrekker