Kunst, cultuur en media

Subsidie aanvragen voor podiumkunsten, de media en entertainmentsector

Sectoren als podiumkunsten, de media en entertainmentsector zijn zwaar getroffen door de corona crisis. Reden voor Fondswervingonline om de komende periode aandacht te besteden aan fondsen en subsidieverstrekkers die de komende maanden subsidie beschikbaar stellen voor kunstenaars, podiumkunsten, media en de entertainmentsector. We trappen af met een privaat fonds waar je binnenkort subsidie kunt aanvragen.

Behartiging van culturele, maatschappelijke en professionele belangen

Een interessant privaat fonds verstrekt meerdere keren per jaar subsidie aan rechtspersonen die bij voorkeur werkzaam zijn op het gebied van de podiumkunsten, de media en de entertainmentsector.
Hoewel het fonds al meerdere jaren actief is, zijn veel organisaties onbekend met dit interessante fonds.
Vanaf begin juni kun je subsidie aanvragen voor nieuwe én bestaande projecten en activiteiten op het gebied van uitvoerende kunst.

Belangrijkste punten

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • Je aanvraag moet direct of indirect de culturele, maatschappelijke en professionele belangen van uitvoerend kunstenaars ten doel te hebben
  • Zorg ervoor dat je aanvraag een duidelijke omschrijving bevat van het beoogde project of activiteit
  • Besteed aandacht aan een nauwkeurige en realistische begroting van de kosten en eventuele inkomsten
  • Je moet in je aanvraag aangeven of je ook nog een beroep hebt gedaan of doet op andere financiers
  • De verdeling van de toegekende gelden tussen de vergoedingen voor de uitvoerende kunstenaars en de overige kostenposten, dient billijk te zijn
  • Bij publiciteit voor je project moet je het fonds als subsidiënt vermelden

Subsidietip
Het is belangrijk om toe te lichten in hoeverre een beoogd project of activiteit beantwoordt aan (wijd)verbreide verlangens of behoeften van uitvoerend kunstenaars. 

Start subsidieaanvraag

Via Fondswervingonline kun je via "Start aanvraag" stapsgewijs alle documenten voor deze subsidie aanmaken, incl. de door het fonds gevraagde omschrijving in de vorm van een projectplan en een begroting.

Meer informatie, of starten met de voorbereiding van je subsidieaanvraag