Arbeid en werkgelegenheid

Subsidie arbeidsplaatsen: Arbeidsplaatsensubsidieregeling Roombeek vastgesteld

De gemeenteraad van Enschede heeft op 6 juni j.l. de subsidieverordening Arbeidsplaatsensubsidieregeling Roombeek (APR Roombeek) definitief vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van de wederopbouw van de wijk Roombeek vormt het herstel van de economische structuur. Onder andere moeten daartoe in Roombeek 1200 arbeidsplaatsen zijn gerealiseerd middels deze subsidie.

Subsidie arbeidsplaatsenpremieregeling (APR)

Al vijf jaar geleden heeft de raad ingestemd met een arbeidsplaatsenpremieregeling (APR) als één van de onderdelen van het economisch beleid van de wederopbouw in Roombeek. Eén van de belangrijkste doelen is het stimuleren van ondernemers om zich in Roombeek te vestigen en het creëren van werkgelegenheid en arbeidsplaatsen.

De arbeidsplaatsenregeling voor Roombeek richt zich uitsluitend op kennisintensieve bedrijven uit de sectoren ICT, nieuwe media, zorg en technologie en cultuur en technologie.

Toepassing subsidie

De subsidieverordening voorziet in een aantrekkelijke, éénmalige premie voor de ondernemer per gecreëerde arbeidsplaats in Roombeek. Uitgangspunt was een zo eenvoudig mogelijke regelingopzet, zowel voor ondernemers die zich in het gebied willen vestigen als voor de uitvoeringsorganisatie.