Algemeen

Subsidie beschikbaar voor de Nederlandse Antillen

Voor stimulering van proef- en demonstratieprojecten op de Nederlandse Antillen is € 2,5 miljoen beschikbaar. Alle bedrijven die goede samenwerkingsmogelijkheden zien met partijen op de Nederlandse Antillen komen in aanmerking voor financiering.

Voorwaarden projecten

De projecten leveren een positieve bijdrage aan de lokale werkgelegenheid op de Nederlandse Antillen. Ze stimuleren het toerisme, de landbouw en de duurzame energie en milieu op de Nederlandse Antillen.

Daarnaast bevorderen ze de handelsrelatie tussen niet-Antilliaanse en Antilliaanse bedrijven. Door nu investeringsrisico's weg te nemen, hoopt de Nederlandse overheid dat in de toekomst vervolginvesteringen worden gegenereerd op de Nederlandse Antillen.

Aanvraagfase

Het aanvragen van stimuleringsprojecten bestaat uit twee fases. Een selection phase en een contact awarding phase.

In de selection phase sturen indieners een beknopte samenvatting van het projectidee met belangrijke aspecten van het project. Aangevuld met gegevens over de financiële en economische positie van de onderneming, opgedane ervaringen, referenties en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Diegene die zich kwalificeert en een goed projectvoorstel heeft, wordt uitgenodigd om een gedetailleerd projectvoorstel in te dienen. Deze vindt plaats via een Europese aanbesteding.

Meer informatie

Subsidies en fondsen arbeid en werkgelegenheid