Innovatie en technologie

Subsidie beschikbaar voor onderzoek knelpunten in de zorg

Zorgorganisatie waarbinnen al innovatieve processen plaatsvinden kunnen samen met andere stakeholders, zoals bijvoorbeeld zorgaanbieders, patiënten die direct met de zorg te maken hebben, collegaonderzoekers van een kennisinstelling of zorgverzekeraars, subsidie aanvragen voor het zoeken naar oplossingen voor problemen in de zorg. In totaal is er 900.000 euro beschikbaar voor 3 tot 5 projecten.

Subsidie voor het zoeken naar oplossingen voor problemen in de zorg

In het programma wordt via onderzoek naar oplossingen gezocht voor problemen in de organisatie van zorg. Specifiek rond zorg op de juiste plek, aansluitend bij de behoefte van de patiënt. Dit kan gaan over verschuiving van ziekenhuiszorg naar de eerstelijnszorg, maar ook andersom.

In de projecten gaat het om kennisontwikkeling over innoverende en vernieuwende processen. En over werkzame oplossingen/methodieken. Het gaat om het leren tijdens vernieuwen en verbeteren. Doel is dat innovaties (zoals nieuwe manieren van werken en/of inzet van ICT) beter aansluiten bij de behoeften van de patiënten en cliënten, waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert. De focus ligt op procesinnovaties, waar ICT en eHealth onderdeel van kunnen uitmaken, als ondersteuning aan het proces.

Wie kan de subsidie aanvragen

De hoofdaanvrager is verbonden aan een zorgorganisatie waarin innovatieve processen van zorg reeds plaatsvinden (bijvoorbeeld in de vorm van pilots). De bestuursverantwoordelijke ondersteunt de aanvraag.

Verder zijn er naast de hoofdaanvrager andere relevante stakeholders medeaanvrager. Deze medeaanvragers zijn betrokken bij de zorginnovatie en zijn relevante samenwerkingspartners. Daarbij valt te denken aan zorgaanbieders, patiënten die direct met de zorg te maken hebben, collegaonderzoekers van een kennisinstelling of zorgverzekeraars vanwege bekostigingsvraagstukken. 

Subsidie

Voor de ronde is in totaal € 900.000 beschikbaar voor 3 tot 5 projecten.

Aanvragen

Ga naar de subsidie voor het zoeken naar oplossingen voor problemen in de zorg.