Kunst, cultuur en media

Subsidie bevordering ontwikkeling games

Het Fonds BKVB - Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties - SNCO stellen een bedrag van EUR 50.000,- beschikbaar om de ontwikkeling te bevorderen van games met een artistieke meerwaarde.

Subsidie voor samwenwerking kunstenaars, vormgevers, gemeontwikkelaars en / of culturele instellingen

De subsidie wordt toegekend aan een plan waarin door een kunstenaar of vormgever wordt samengewerkt met een gameontwikkelaar en/of (culturele) instelling. Ingezonden plannen zullen door de drie organiserende instanties worden beoordeeld op een combinatie van technische en artistieke kwaliteit.

Gaming als belangrijk nieuw medium

De twee fondsen Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en Virtueel Platform, expertisecentrum voor e-cultuur, zijn ervan overtuigd dat gaming een belangrijk nieuw medium is waarvan de artistieke mogelijkheden nog onvoldoende worden benut.

Uit recent onderzoek blijkt dat driekwart van alle Nederlanders van 8 jaar en ouder computergames speelt. Publiek met culturele belangstelling gamet iets meer dan gemiddeld.

Game-industrie is inmiddels groter dan de filmindustrie

De Nederlandse game-industrie is inmiddels groter dan de filmindustrie en groeit nog steeds in hoog tempo. Tijdens een recente bijeenkomst tussen gameproducenten en vertegenwoordigers van culturele instellingen, georganiseerd door het Stimuleringsfonds, Virtueel Platform en Fonds BKVB, bleek grote belangstelling te bestaan voor samenwerking.