Maatschappij en samenleving

Subsidie Draagvlak natuur aanvragen van 1 juli 2009 tot en met 31 juli 2009.

Van 1 juli tot en met 31 juli 2009 kunnen stichtingen, verenigingen of samenwerkingsverbanden daarvan subsidie aanvragen om het draagvlak voor natuur in de Nederlandse samenleving te versterken via de Subsidie Draagvlak Natuur 2009. Naast de subsidie Draagvlak natuur van het ministerie van LNV kunt u misschien subsidie aanvragen voor activiteiten met aandacht voor natuur en milieu via de Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu (SMOM).

Toepassing

Zet uw organisatie zich in voor de natuur in Nederland? Wilt u meer aandacht en steun voor de natuur in onze samenleving? Dan kunt u hiervoor subsidie krijgen. Hiervoor is € 800.000 beschikbaar voor projecten en € 1,7 miljoen voor programma’s. Een project duurt maximaal drie jaar, een programma minimaal drie en maximaal vijf jaar. Beiden moeten worden uitgevoerd in meer dan twee provincies.

Aanvragen concurreren

Ingediende projecten en programma’s concurreren met elkaar. Een onafhankelijke commissie rangschikt de aanvragen. Plannen krijgen voorrang naarmate ze beter aansluiten bij de doelstelling van de subsidie, ze beter aansluiten bij het actuele natuurbeleid, bij efficiënte uitvoering en naarmate er meer financiers zijn.

Vooraf advies

Aanvragers die twijfelen of hun project of programma in aanmerking komt voor subsidie, kunnen advies krijgen van Dienst Regelingen. 

Subsidie voor welke activiteiten?

Uw project of programma bestaat uit activiteiten die samenhangen met en bijdragen aan het versterken van het draagvlak voor de natuur in Nederland. Uw project of programma moet aansluiten bij één van de volgende doelstellingen.

SMOM-regeling

Naast de subsidie Draagvlak natuur van het ministerie van LNV kunt u misschien subsidie aanvragen voor activiteiten met aandacht voor natuur en milieu via de Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu (SMOM) van het ministerie van VROM.