Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Subsidie projecten in koffieproducerende (ontwikkelings)landen

Zoek je subsidies voor een project in ontwikkelingslanden, en zijn dit koffieproducerende landen? Dit fonds geeft o.a. financiële ondersteuning voor projecten gericht op een b​​​​​etere en duurzamere levenskwaliteit voor de bevolking in koffieproducerende landen. 

Toepassing

Het fonds geeft financiële ondersteuning van alle vormen van innovatie op het gebied van verduurzaming binnen de koffieketen. Interessant is dat het fonds niet alleen projecten in koffieproducerende landen steunt, maar ook innovatieve duurzaamheidsprojecten in eigen land.

Voorwaarden

Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan duurzaamheid binnen de koffieketen, door het fonds weergegeven in een Sustainability Grid (zie links). 
De voor jou meest relevante punten hebben we onderstaand weergegeven.

Duurzame koffie herkomst
Ondersteuning van projecten gericht op een b​​​​​etere en duurzamere levenskwaliteit voor de bevolking in koffieproducerende landen. 

Duurzame inkoop en distributie
Ondersteuning van projecten gericht op inkoop en distributie met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet). Ontwikkeling van duurzaam transport, bijvoorbeeld per spoor.

Duurzame energie
Ondersteuning van projecten die innoverend zijn op het gebied van groene stroom.

Duurzaam koffie branden
Ondersteuning van innovaties die bijdragen aan de efficiëntie tijdens het koffiebrandingsproces.

Duurzaam koffie verpakken
Ondersteuning van projecten die het mogelijk maken om (koffie)verpakkingen op een nog milieuvriendelijkere te produceren.

Duurzaam koffie bezorgen
Ondersteuning van projecten gericht op het verduurzamen van de koffiebezorging. 

Duurzame innovaties
Ondersteuning van innovaties die bijdragen aan duurzaamheid; of dit nou op het gebied van verpakkingsmateriaal, groene stroom, of logistiek is. Doelstelling is de duurzaamheid steeds toepasbaarder te maken binnen de koffieketen. 

Meer informatie

Ga naar het fonds