Natuur, milieu en energie

Subsidie stimuleren duurzaamheid: euro 3 miljoen voor duurzaamheidsubsidies

De provincie Utrecht stelt 3 miljoen beschikbaar voor duurzaamheidsubsidies. Met deze subsidie wil de provincie het verschil maken tussen een idee op de plank en concreet resultaat voor een duurzame regio.

Innovatie, leren en het versnellen van resultaten

De nadruk bij de subsidieverlening ligt op innovatie, leren en het versnellen van resultaten. De regeling is vanaf 1 oktober van kracht.

Aanvragen

U kunt de duurzaamheidsubsidie tot 1 januari 2011 aanvragen. De subsidie is bestemd voor bedrijven, organisaties, non-gouvernementele organisaties, non-profit instellingen, verenigingen, clubs en overheden. De subsidie bestaat uit twee onderdelen: duurzame ontwikkeling en leren voor duurzame ontwikkeling.

Subsidie Duurzame ontwikkeling

Voor de eerste subsidie kunt u in aanmerking komen als u uw project duurzaam uit wilt voeren of als u duurzame keuzes wilt maken voor uw woon- of werkomgeving. De provincie ondersteunt projecten op uiteenlopende terreinen. Denkt u aan schonere vormen van transport, levensloopbestendige wijken, maatschappelijk verantwoord ondernemen en cradle-to-cradle, maar ook duurzaamheid in uw eigen bedrijfsvoering.

De projecten moeten winst opleveren voor twee van de drie elementen van duurzaamheid: people, planet, profit. Men is op zoek naar vernieuwende samenwerkingsvormen, werkmethoden of denkwijzen. De projecten zijn een voorbeeld voor onze provincie.

Subsidie Leren voor duurzame ontwikkeling

Dit onderdeel van de subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van duurzame ontwikkeling. Dit kan zijn binnen een project of als activiteit op zich. U kunt de subsidie aanvragen als uw activiteiten daarnaast vernieuwend zijn en een voorbeeld voor anderen.