Maatschappij en samenleving

Subsidie van het Europees Parlement voor je communicatieproject

Het Europees Parlement heeft een oproep tot indiening van voorstellen gelanceerd om projecten te vinden die tot een beter begrip van de rol van het Parlement kunnen leiden of een platform bieden waar burgers voor hen belangrijke kwesties onder de aandacht kunnen brengen.

Looptijd

De projecten mogen op zijn vroegst op 1 januari 2010 beginnen en moeten uiterlijk op 30 april 2011 worden beëindigd. Projecten kunnen betrekking hebben op het meefinancieren van televisieprogramma's, van radioprogramma's of van website- en internetactiviteiten. De individuele toelagen zullen van een algemene begroting van 5 miljoen euro worden gefinancierd.

Subsidiebedragen

Er zijn minimum- en maximumbedragen voor de individuele toelagen en maximumtarieven voor medefinanciering. De ingediende aanvragen moeten aan een aantal basiscriteria voldoen. De voorstellen zullen vervolgens volgens verdere kwantitatieve en kwalitatieve criteria door een evaluatiecomité worden beoordeeld. Verdere informatie is verkrijgbaar via onderstaande links.

Projecten

Het Directoraat-generaal Communicatie van het Europees Parlement heeft onlangs het jaarprogramma voor subsidies voor 2010 gepubliceerd. Dat heeft tot doel om projecten op het gebied van televisie, radio en internet te vinden, die bijdragen tot een beter begrip van de rol van het Parlement of een platform bieden waar burgers voor hen belangrijke kwesties onder de aandacht kunnen brengen. Er zijn drie thema's gekozen, waarvan het maximale aandeel subsidies ten opzichte van de totale kosten van het project als volgt is vastgelegd:

  • Televisie: 60 %
  • Radio: 70 %
  • Websites en internetprojecten: 75 %

Aanvragen

Subsidies kunnen tot 1 september 2009, om 12.00 worden ingediend. De beoordeling van de aanvragen vindt plaats tussen september en november en de uiteindelijke beslissing wordt in december 2009 aangekondigd. Het totale budget voor de 27 EU-lidstaten bedraagt 5 miljoen euro.