Kunst, cultuur en media

Subsidie voor betere muzieklessen op scholen

Vanaf 2 november kun je subsidie aanvragen voor betere muzieklessen op scholen door het aangaan van samenwerkingen met andere partijen die actief zijn op het gebied van muziek. Je zou dus kunnen denken aan samenwerkingen met popbands, brassbands, etc. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal leerlingen, maar kan oplopen tot 20.000 euro voor drie jaar. Aanvragen kan ieder jaar, tot 1 april.

Toepassing

Scholen kunnen met de Impuls muziekonderwijs hun muzieklessen verbeteren, onder andere door samenwerkingen aan te gaan met andere partijen uit het muziekveld. Dat worden dus popbands, brassbands en complete harmonieën in de klas!

De bedoeling is dat scholen deze subsidie gebruiken om de kennis en deskundigheid van de mensen die voor de klas staan te vergroten, structureel muziekles te verzorgen onder schooltijd en verbindingen aan te gaan met muzikale partners in de omgeving van de school. 

Subsidie

Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal leerlingen, maar kan oplopen tot 20.000 euro voor drie jaar.

Aanvragen

Aanvragen kan ieder jaar, tot 1 april.

Je kunt de subsidie aanvragen bij Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie

Impuls muziekonderwijs

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden