Kunst, cultuur en media

Subsidie voor creatieven, architecten, vormgevers en digitale creatieven

Voor o.a. de artistieke en professionele ontwikkeling en het ontwikkelen van het eigen culturele ondernemerschap van o.a. vormgevers, architecten en mensen werkzaam in de digitale cultuur is nu een subsidie van € 25.000 beschikbaar. Interessant is dat ook bijvoorbeeld een digitale studio of collectief van deze regeling gebruik kan maken. Enige haast is wel geboden: je kunt de subsidie tot 28 februari a.s aanvragen.

Subsidie voor creatieven, maar ook voor studio's en collectieven

De subsidie, of eigenlijk moeten we beurs zeggen,  is bestemd voor individuele ontwerpers en makers die maximaal vier jaar geleden zijn afgestudeerd aan een relevant opleiding op het gebied van architectuur, vormgeving of kunst- of mediatechnologie.

Het is ook mogelijk de subsidie als studio of collectief aan te vragen. De subsidie wordt weliswaar toegekend aan een individuele ontwerper of maker. Je kunt echter ook als studio of collectief de beurs aanvragen, dit betekent dat er 1 beurs van € 25.000 per studio of collectief toegekend kan worden.

Stimuleren van je professionele ontwikkeling, maar ook het eigen culturele ondernemerschap

Subsidie gericht op het stimuleren van de verdere artistieke en professionele ontwikkeling van individuele talenten, werkzaam in architectuur, vormgeving of digitale cultuur, waarbij deze verdere ontwikkeling gepaard gaat met het versterken van het eigen cultureel ondernemerschap

Beoordeling subsidieaanvragen

De beoordeling zal in fasen plaatsvinden. De eerste fase in meer op jezelf gericht, de tweede fase meer op hoe je aanvraag in het totaal past.
Meer informatie kun je in de regeling vinden.

Subsidie

De subsidie ontvang je in de vorm van een werkbeurs van € 25.000,- voor een periode van twaalf maanden.

Beurs aanvragen

Ga naar de regeling.

Zie ook ons interview met Erland Galjaard over cultureel ondernemen en ons dossier over cultureel ondernemen.