Innovatie en technologie

Subsidie voor creatieven samen met maatschappelijke partners

Oe la la, zo zien we de subsidies graag! Creatieve subsidies waarbij verschillende partijen worden samengebracht en gezamenlijk werken aan een maatschappelijk project.  Deze nieuwe subsidiemogelijkheid is bestemd voor makers in de creatieve industrie in samenwerking met organisaties of bedrijven met een sterke maatschappelijke of kennispositie.

Subsidie voor innovatieve, verrassende oplossingen voor ontwerpopgaven van nu

Met deze subsidieoproep stimuleert het fonds ontwerpers met een goed concept gericht op de gezamenlijke aanpak van een actuele opgave, om een samenwerking aan te gaan met een gerenommeerd bedrijf, organisatie of kennisinstelling.

Het doel van deze oproep is ontwerpers en partijen met een sterke maatschappelijke of kennispositie samen om de tafel te krijgen. Het fonds daagt de partijen uit om vanuit deze samenwerking tot innovatieve, verrassende oplossingen te komen voor ontwerpopgaven van nu.

Afhankelijk van de opgave kunnen de uitkomsten van de samenwerking uiteenlopend van vorm zijn. Te denken valt aan een product, interventie of dienst. Het is mogelijk om met internationale partners samen te werken. Er dient in het project wel sprake te zijn van een overwegend Nederlands belang. 

Doelgroep

De subsidie is bestemd voor makers in de creatieve industrie samen met een sterke maatschappelijke of kennispartner.

Subsidie

De subsidie bedraagt maximaal € 40.000 in twee fases.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet

  • De ontwerper/maker is in de gehele lijn van het traject betrokken is
  • Beide partijen zich committeren aan de samenwerking
  • De verwachte meerwaarde van de samenwerking voor zowel de maker als de partner wordt in de aanvraag helder gemotiveerd
  • Projecten bevinden zich in een startfase
  • Een voor de sector relevante presentatievorm is opgenomen aan het eind van het traject
  • De ontwerper moet optreden als penvoerder, dat wil zeggen dat hij/zij de aanvraag namens de samenwerkende partijen indient
  • Er is geen sprake van een opdrachtrelatie tussen de twee partijen.

De financiële bijdrage is verdeeld in twee fasen. Voorstellen geven inzicht in het gehele traject, maar richten zich concreet op de invulling en werkzaamheden die betrekking hebben op de eerste fase.

Aanvragen

Ga naar de subsidie.