Arbeid en werkgelegenheid

Subsidie voor de empowerment van vrouwen

Vrouwenrechten - Emancipatie

Ben je betrokken bij een organisatie die zich inzet voor de empowerment van vrouwen? Dan is er goed nieuws! Er is een nieuwe subsidiemogelijkheid beschikbaar die speciaal is ontworpen om projecten te ondersteunen die gericht zijn op het versterken van de positie van vrouwen in de samenleving. Of het nu gaat om opleidingen, kunst, ondernemerschap of technologie, deze regeling biedt kansen voor een breed scala aan initiatieven. Lees verder om te ontdekken hoe jouw project in aanmerking kan komen voor financiële steun.

Organisaties en projecten die zich inspannen om vrouwen toekomstbestendig te maken op de arbeidsmarkt en daarbuiten

De nieuwe subsidiekans is gericht op organisaties en projecten die zich inspannen om vrouwen toekomstbestendig te maken op de arbeidsmarkt en daarbuiten. Denk hierbij aan het bieden van opleidingen voor jonge moeders, het ondersteunen van vrouwelijke kunstenaars en ondernemers, en het stimuleren van de instroom van vrouwen in de ICT-sector. Bovendien omvat de regeling steun voor vrouwgerelateerd medisch en maatschappelijk onderzoek, waarmee een brede impact wordt beoogd.

De regeling is open voor stichtingen, verenigingen en kerkelijke instellingen in Nederland, en staat open voor aanvragen in verschillende perioden gedurende het jaar.

De subsidiebedragen variëren van € 300 tot € 5000 per project, afhankelijk van de aard en de behoefte van het initiatief.

Belangrijke kenmerken van de subsidie

  • Doel: Financiële ondersteuning van projecten die bijdragen aan de sociaal-maatschappelijke en economische zelfstandigheid van vrouwen en meisjes.
  • Werkgebied: Nederland.
  • Voor wie: Rechtspersonen (stichtingen, verenigingen, kerkelijke instellingen) die zich inzetten voor vrouwengerelateerde projecten.
  • Voorwaarden: Het project moet gericht zijn op activiteiten zoals hierboven beschreven, en de aanvrager mag niet al met het project zijn gestart zonder externe financiering.

Ruim opgezette aanvraagtermijnen

De aanvraagtermijnen zijn ruim opgezet, zodat organisaties voldoende tijd hebben om hun aanvragen voor te bereiden en in te dienen. 

Zorg ervoor dat je jouw aanvraag tijdens een van de specifieke aanvraagperiodes indient om in aanmerking te komen.

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies