Subsidie voor de ontplooiing van creatieven zoals vormgevers en architecten

Er is nu een interessante subsidie van 25.000 euro beschikbaar voor internationale activiteiten die bijdragen aan de artistieke en/of professionele ontplooiing van  ontwerpers, vormgevers, makers, critici en/of curatoren uit de creatieve industrie. De subsidieregeling wil toptalent ondersteunen om zich internationaal te positioneren. Je kunt de subsidie tot 7 november a.s. aanvragen.

Subsidie voor projecten van creatieven in het buitenland

De subsidie is bestemd voor architecten, ontwerpers, vormgevers, makers, critici en/of curatoren die behoren tot de top van de creatieve industrie voor projecten in het buitenland. Hierbij is een belangrijk uitgangspunt dat er een samenwerking is en presentatie is met een internationale instelling, organisatie of bedrijf met een uitstekende reputatie.

Afhankelijk van het project kunnen de samenwerkingen uiteenlopend van vorm zijn. Te denken valt aan een onderzoek, presentatie of residentie. 

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • De ontwerper/maker/architect moet tot de top van de creatieve industrie behoren
  • De ontwerper/maker/architect heeft de Nederlandse nationaliteit of een praktijk die in Nederland is geregistreerd
  • De buitenlandse partner geniet een uitstekende reputatie
  • Ten minste 50% van de totale projectkosten bestaat uit cofinanciering, waarvan een substantieel gedeelte wordt bijgedragen door de buitenlandse partner
  • Een voor het project relevante presentatievorm is opgenomen aan het eind van het traject
  • Er is geen sprake van een opdrachtrelatie tussen de twee partijen

Subsidie

Voor deze open oproep stelt het fonds maximaal € 125.000 beschikbaar. De maximale bijdrage per aanvraag is € 25.000 inclusief eventuele BTW.

De subsidie is nadrukkelijk bestemd voor internationale activiteiten die bijdragen aan de artistieke en/of professionele ontplooiing van de ontwerpers, vormgevers, makers, critici en/of curatoren uit de creatieve industrie.  

Aanvragen

Ga naar de subsidie voor projecten van architecten en vormgevers in het buitenland