Bouw en monumentenzorg

Subsidie voor de restauratie en ontwikkeling van erfgoed

Voor de restauratie en ontwikkeling van erfgoed is door de provincie Zuid-Holland 3,8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de restauratie en ontwikkeling van erfgoed. Daarnaast brengen ondernemers, vrijwilligers en overheden ook nog eens ruim 7,1 miljoen euro bijeen voor de erfgoedlijnen.

Maatregelenpaket 2015

De erfgoedtafels (bestaande uit ondernemers, vrijwilligers en overheden) hebben tientallen projecten voorgedragen. Op basis daarvan hebben Gedeputeerde Staten op 25 november 2014 het Maatregelenpakket 2015 vastgesteld, binnen de richtlijnen die Provinciale Staten hiervoor hebben meegegeven. Op basis van dit pakket kunnen de samenwerkende partijen nu aan de slag.

7 erfgoedlijnen

De provincie Zuid-Holland startte 2 jaar geleden met een nieuwe aanpak van het erfgoedbeleid. Met het beperkte budget moest een verschil gemaakt worden. Daarom heeft de provincie ervoor gekozen om niet in aparte monumenten te investeren, maar zijn er 7 erfgoedlijnen gedefinieerd van monumenten die hetzelfde historische verhaal delen.

Met betrokken partijen wordt in erfgoedtafels samengewerkt aan de bescherming, beleving en benutting van die monumenten. " Voorstellen financiële ondersteuning Gedeputeerde Staten van Provincie Zuid-Holland stellen voor ruim 60 activiteiten of prestaties financieel te ondersteunen.

Meer informatie

Subsidies en fondsen erfgoed in Zuid-Holland