Maatschappij en samenleving

Subsidie voor duurzaamheid aarde

Tot 1 maart kun je subsidie aanvragen voor projecten om aan te geven dat je je zorgen maakt over de toekomst van de aarde. Bij je project moet de bewustwording over duurzaamheid centraal staan. Er is maximaal € 5000 per project beschikbaar. Interessant is dat ook de uren van vrijwilligers gesubsidieerd kunnen worden. Zelfs de kosten die vóór de subsidieaanvraag gemaakt zijn kunnen in bepaalde gevallen gesubsidieerd worden.

Earth Hour: acties om aan te geven dat je je zorgen maakt over de aarde 

Earth Hour is een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Tijdens Earth Hour gaat bij gebouwen en woningen het licht een uur uit om aandacht te vragen voor het behoud van de aarde. 

Samen met miljoenen mensen over de hele wereld tellen honderden kinderen en volwassen in Overijssel gezamenlijk op de laatste zaterdag in maart om 20:30 uur af en staan zo een uur stil bij de aarde en de eigen leefomgeving.

Er is subsidie beschikbaar voor het voorbereiden en uitvoeren van aan Earth Hour 2018 gerelateerde activiteiten in Overijssel, waarbij bewustwording over duurzaamheid centraal staat.

Bewustwording over duurzaamheid staat centraal

Om van deze subsidie gebruik te kunnen maken moet de bewustwording over duurzaamheid centraal staan en moeten minimaal 200 inwoners van de betreffende gemeente meedoen of bereikt worden.

Ook subsidie voor vrijwilligers en soms ook voor vooraf gemaakte kosten

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000,- per aanvraag waarin is inbegrepen maximaal € 500,- voor eventuele catering.

Meest opvallende bepaling in positieve zin hierbij is dat de inzet van uren van vrijwilligers subsidiabel is tegen een maximum uurtarief van € 15,– per uur. Dit is bij subsidies lang niet altijd het geval.

Een andere opvallende bepaling in positieve zin is dat kosten die gemaakt zijn voordat de aanvraag is ontvangen wel subsidiabel zijn, mits deze betrekking hebben op activiteiten die na 1 januari van het betreffende kalenderjaar zijn uitgevoerd.

Meer informatie

Wanneer je geïnteresseerd bent om deze subsidie aan te vragen is enig spoed vereist. Je kunt de subsidie tot 1 maart aanvragen.

Ga naar de subsidie.