Innovatie en technologie

Subsidie voor innovatie en bedrijventerrein in provincie Drenthe

De provincie Drenthe stelt subsidies beschikbaar voor veelbelovende projecten op het terrein van economische innovatie. De subsidies vallen toe aan laboratorium API en aan de nieuwe praktijkopleiding TT-Institute. Gedeputeerde staten hebben verder besloten een fors financieel aandeel te nemen in de herstructurering van bedrijventerrein Werkas Emmen.

De provincie Drenthe kent een subsidie van 115.000 euro toe aan Applied Polymer Innovations (API). Het laboratorium in Emmen, gespecialiseerd in kennis en innovatie op het gebied van polymeren, gaat vier consortia aan met andere ondernemingen. Doel hiervan is de ontwikkeling van nieuwe producten: biocomposteerbaar kunstgras, autobandengaren, sterke garens voor offshore en garens voor autogordels.

De provincie steunt deze interessante ontwikkelingen omdat we er nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid van verwachten, vooral in Zuidoost Drenthe.

" Het Technicians Training Institute Assen krijgt 100.000 euro subsidie van de provincie. Het TT Institute is een nieuwe technische opleiding, gevestigd aan het Asser racecircuit. Aanleiding voor het initiatief van ROC Drenthe College en de Innovamgroep is een grote behoefte in de auto- en motorenbranche aan personeel dat hoog geschoold is in de nieuwste technieken. Gedeputeerde Vlietstra: ,,De aanpak van het TT Institute past in ons beleid om onderwijs en arbeidsmarkt in Drenthe beter op elkaar aan te sluiten."

De provincie steekt verder 1,4 miljoen euro in de herstructurering van bedrijventerrein Werkas Emmen (Bargermeer/A37). "Versterking van de economische structuur staat hoog op onze agenda. Bedrijventerreinen moeten voldoen aan de eisen van de tijd en toekomstbestendig blijven", motiveert gedeputeerde Vlietstra.

Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en EFRO subsidie

Bovengenoemde projecten zijn tevens door de provincie voorgedragen bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) voor bijdragen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).