Kunst, cultuur en media

Subsidie voor jonge kunstenaars

Ben je een jonge kunstenaar en ben je niet ouder dan 30 jaar? Je kunt nu gebruik maken van een interessante subsidie voor bijvoorbeeld het uitvoeren van je eigen kunstproject, een studiebeurs, stage of aanvullende opleiding. Voorkeur voor beeldende kunst, toneel, muziek en ballet, maar andere kunstvormen worden niet uitgesloten.

Over deze kunstsubsidie

Het fonds verstrekt subsidie aan jonge kunstenaars, gericht op de verdere professionele ontwikkeling van de jonge kunstenaar. Dat kunnen zowel nog studerende als reeds afgestudeerde kunstenaars zijn.

De financiële ondersteuning is bedoeld voor zaken als studiebeurzen, stages en/of aanvullende opleidingen.
In eerste instantie gaat de aandacht uit naar jonge beoefenaren van beeldende kunst, toneel, muziek en ballet. Andere vormen van kunst worden echter niet uitgesloten.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • Aanvrager in principe niet ouder dan 30 jaar, alleen voor bijzondere aanvragen wordt daar van afgeweken en geldt een leeftijd tot 35 jaar
  • De financiële donaties van het fonds zijn bedoeld voor studiebeurzen, stages en/of aanvullende opleidingen en andere doeleinden die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de jonge kunstenaar

Werkgebied

Aanvrager moest wonen, werken of een studie hebben gevolgd in Arnhem en omstreken (Arnhem, Rheden, Rozendaal, Renkum, Westervoort, Duiven en de voormalige gemeente Huissen).
Let op: Voor musici geldt deze geografische beperking niet.

Hoeveel subsidie kan ik aanvragen

Je kunt maximaal 2.500 euro subsidie aanvragen.

Haast je

Je kunt de subsidie online aanvragen, via de website van het fonds.
Zorg wel dat dat je snel bent, je moet de subsidie uiterlijk 1 jui aanvragen.

Meer informatie

Ga naar de subsidie