Onderzoek en ontwikkeling

Subsidie voor kennisontwikkeling rondom de exploitatie en het gebruik van sportfaciliteiten

Sportveld - Hockey - Sportaccommodaties

Ben je betrokken bij de exploitatie van sportaccommodaties of de organisatie van sportevenementen? Dan staat er een interessante subsidieoproep klaar die jouw aandacht verdient. Deze kans richt zich op de samenwerking tussen hogescholen, universiteiten, sportaanbieders, exploitanten van sportaccommodaties en lokale of regionale overheden. Het doel? Kennisontwikkeling stimuleren rondom de exploitatie en het gebruik van sportfaciliteiten en de organisatie daarvan, met een mooi budget beschikbaar van maar liefst €1.650.000.

Doelstellingen die het verschil maken

De focus ligt op het inventariseren, verdiepen en vergelijken van bestaande exploitatiemodellen en organisatievormen binnen de sportsector.

Het ultieme doel is om de benutting van sportaccommodaties te optimaliseren en de sportparticipatie te verhogen. Dit project biedt een unieke kans om maatschappelijke en sportieve doelstellingen hand in hand te laten gaan, waarbij de impact verder reikt dan het sportveld alleen.

Samenwerkingsverbanden

Specifiek richt deze subsidieoproep zich op samenwerkingsverbanden die minimaal één hogeschool, één universiteit, sportaanbieders, exploitanten van sportaccommodaties en lokale of regionale overheden omvatten. Het is een unieke mogelijkheid voor deze partijen om gezamenlijk projecten te ontwikkelen die niet alleen de sport ten goede komen, maar ook de maatschappij als geheel.

Deadlines

Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf februari tot en met mei 2024, met de voorwaarde dat de projecten uiterlijk op 1 november 2024 starten en een maximale looptijd van 34 maanden hebben. Let op: een eigen bijdrage (cofinanciering) van minimaal 20% van het totale projectbudget is vereist.

Meer informatie

Gerelateerde fondsen en subsidies