Kunst, cultuur en media

Subsidie voor kunstenaar die gepassioneerd zijn over milieubewustzijn en sociaal activisme

Natuur en kunst

Stel je voor dat jouw kunstwerken niet alleen een lokaal publiek raken, maar een wereldwijde beweging in gang zetten. Een nieuwe internationale subsidie nodigt kunstenaars uit om hun creativiteit en passie in te zetten ten behoeve van het milieu en sociale verandering. Of je nu schildert, beeldhouwt, filmt of een andere kunstvorm beoefent, jouw visie kan bijdragen aan een wereldwijde dialoog over enkele van de meest prangende kwesties van onze tijd.

Bewustzijn creëren

Ben je een kunstenaar die gepassioneerd is over milieubewustzijn en sociaal activisme? Zie je kunst als een middel om verandering te bewerkstelligen? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jou.

Het fonds verstrekt kleine subsidies aan kunstenaars die werken creëren over wilde dieren en het milieu.

De missie van het fonds is om kunstenaars te ondersteunen en de biodiversiteit op aarde te redden door kunstenaars en gemeenschappen in staat te stellen kunst te creëren, verandering te inspireren en bewustzijn te creëren over de kritieke kwesties die vandaag de dag een bedreiging vormen voor wilde dieren en habitats.

Wereldwijd

Het fonds ondersteunt kunstenaars van over de hele wereld, met speciale aandacht voor kunstenaars uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen en regio's, evenals aanvragers uit plaatsen of landen waar een gebrek aan financiering beschikbaar is voor kunstenaars.

Kunstenaars van alle niveaus kunnen een aanvraag indienen.

Thema's

De thema's en onderwerpen het fonds wil ondersteunen en waarvoor ze kunstenaars aanmoedigen om een aanvraag in te dienen, zijn onder andere:

  • Het leven van individuele soorten
  • Verhalen over klimaatverandering (vernietiging van het milieu, verlies van biodiversiteit en de noodsituatie van het klimaat)
  • Unieke landschappen, habitats en omgevingen (bossen, oceanen, woestijnen, stedelijke gebieden enz.)
  • Reacties op sociaal-milieuveranderingen
  • Inheemse reacties op milieuveranderingen en natuurbehoud

Bijzondere interesse

Het fonds is vooral geïnteresseerd in werken die het bewustzijn van bredere milieu- en sociale kwesties vergroten, werken die een brug slaan tussen het educatieve en het esthetische, en werken die het publiek op een zinvolle manier betrekken.

Heb je een ander thema of onderwerp in gedachten dat je relevant acht, maar dat hier niet aan bod komt? Neem dan contact op met het fonds.

Subsidie

Hoewel de subsidie met een bedrag van 500 dollar bescheiden lijkt, is de potentiële impact ervan allesbehalve klein.

Deze subsidie biedt kunstenaars de unieke kans om internationaal impact te maken en zich wereldwijd te manifesteren. Vrijwel alle kunstvormen zijn welkom, wat een breed spectrum aan creatieve expressies mogelijk maakt. Bovendien biedt de subsidie een platform voor kunstenaars die zich bezighouden met actuele en maatschappelijk relevante thema's, waaronder klimaatverandering en sociaal activisme.

Dit maakt de subsidie bijzonder aantrekkelijk voor kunstenaars die hun werk willen inzetten als een krachtig middel voor verandering en bewustwording.

Meer Informatie

Ben je een kunstenaar die gepassioneerd is over milieubewustzijn en sociaal activisme? Zie je kunst als een middel om verandering te bewerkstelligen? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jou. Voor meer informatie of om direct een aanvraag in te dienen, klik hier.