Arbeid en werkgelegenheid

Subsidie voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt

Je kunt nu subsidie aanvragen voor leerwerktrajecten voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt, waarbij werkervaring wordt opgedaan in combinatie met scholing en/of passende begeleiding. Het uiteindelijke doel is de kansen op betaald werk voor deze doelgroep te vergroten. Je kunt subsidie aanvragen voor de leerwerktrajecten zelf én voor de voorbereiding en organisatie hiervan.

Subsidie leerwerktrajecten

Gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het realiseren van leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Doel van deze leerwerktrajecten is dat er werkervaring wordt opgedaan in combinatie met scholing en/of passende begeleiding. Het uiteindelijke doel is om de kansen op betaald werk te vergroten.

Je kunt de subsidie aanvragen voor één of meerdere leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen die woonachtig zijn in Overijssel of voor leerwerktrajecten die gevolgd worden bij een onderneming gevestigd in Overijssel. Daarnaast kun je deze subsidie aanvragen voor het voorbereiden en organiseren van 10 of meer leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen.

Kwetbare groepen

De leerwerktrajecten richten zich op kwetbare groepen op de arbeidsmarkt in Overijssel. Maar waaruit bestaan deze kwetsbaren groepen dan precies?

Kwetsbare jongeren
J
ongeren of jong volwassenen tussen de 16 en 27 jaar die moeite hebben met het behalen van een startkwalificatie of een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en er niet of nauwelijks in slagen daar een duurzame positie te verwerven.
Een startkwalificatie is het hebben van een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger.

Kwetsbare ouderen
Werklozen van 55 jaar en ouder waarbij sprake is van een lage kans op werkhervatting, langdurige werkloosheid en geringe investeringen in kennis en beperkte mobiliteit.

Statushouders
Vreemdelingen van 18 jaar of ouder die in Nederland een ‘verblijfsvergunning asiel’ voor bepaalde tijd hebben aangevraagd en een verblijfsvergunning hebben ontvangen als bedoeld in artikel 8, onder a, b, c of d, van de Vreemdelingenwet 2000.

Wie kan de subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemingen in de provincie Overijssel.
is deze regeling niks voor jou? Onderstaand kun je nog een aantal andere subsidiemogelijkheden vinden.

Subsidie

De subsidie voor leerwerktrajecten is maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2.500,- per leerwerktraject.
De subsidie voor de voorbereiding en organisatie is maximaal 10% van de totale subsidie zoals bovenstaand omschreven.

Aanvragen subsidie

Je kunt de subsidie het hele jaar door online aanvragen via onderstaande link.

Aanvragen subsidie.

Andere subsidies op het gebied van werk en werkervaring

Naast bovenstaande subsidie, gericht op leerwerktrajecten voor kwetsbare jongeren, ouderen en statushouders zijn er uiteraard nog andere subsidies voor projecten op het gebied van arbeid en banen. Hieronder geven we je alvast een lijstje met subsidiemogelijkheden op dit gebied.

Gerelateerde fondsen en subsidies