Bouw en monumentenzorg

Subsidie voor landschappelijk bouwen in Elp

De provincie Drenthe draagt 20.000 euro bij aan het project Op dorpse schaal van de gemeente Midden-Drenthe. Doel van het project is om te komen tot een aantal bouwlocaties in en eventueel om het dorp Elp waarbij de ruimtelijke kwaliteit gewaarborgd wordt en ook de plaatselijke identiteit wordt versterkt.

Voorwaarde

De provincie heeft als voorwaarde voor de bijdrage gesteld dat het onderdeel landschappelijk bouwen in Elp bestemmingsplan gereed moet worden afgerond, zodat de bouw daarna kan starten.

Woonwijk Kloosterveen krijgt tweede ontsluitingsweg

De woonwijk Kloosterveen in Assen krijgt de langverwachte tweede hoofdontsluitingsweg. GS hebben hiervoor het bestemmingsplan Tweede hoofdontsluiting Kloosterveen/verdubbeling gedeelte Europaweg-West goedgekeurd. De ontsluitingsweg zal ten oosten van Kloosterveen evenwijdig aan de Asserwijk.

Aansluiten op de Europaweg

Om het verkeer goed af te wikkelen wordt de Europaweg op die plek verdubbeld. De tweede ontsluitingsweg is nodig om verkeersproblemen van en naar de snelgroeiende woonwijk te voorkomen. In het bestemmingsplan is bovendien de mogelijkheid vastgelegd om het vaarwater vanaf de Drentsche Hoofdvaart richting de Vaart open te maken. De Europaweg zal dan met een viaduct over het water geleid worden. Alle reclamanten zijn in hun bedenkingen door GS ongegrond verklaard.