Maatschappij en samenleving

Subsidie voor maatschappelijke organisaties Nederland en Suriname

Je kunt nu subsidie aanvragen voor het steunen van projecten die bijdragen aan het versterken van de sociale banden tussen Nederland en Suriname d.m.v. kennisuitwisseling en samenwerking van maatschappelijke organisaties. De projecten die kans maken op een bijdrage moeten zich bevinden in de sectoren onderwijs en opleiding, zorg en welzijn, taal en cultuur of milieu en ecologie. Je kunt tot 29 december een aanvraag indienen.

Toepassing

De subsidie is bedoeld voor het steunen van projecten die bijdragen aan het versterken van de sociale banden tussen Nederland en Suriname d.m.v. kennisuitwisseling en samenwerking van maatschappelijke organisaties.

Door deze interactie kunnen instituties worden ondersteund en de capaciteitsopbouw van het Surinaamse maatschappelijk middenveld worden versterkt.

Doelgroep

Doelgroep van door de subsidieontvanger te geven bijdragen in het kader van de Twinningfaciliteit zijn duurzame samenwerkingsverbanden van tenminste één Surinaamse en één Nederlandse maatschappelijke organisatie. De partners behoren tot de non-profit sector.

Voorbeelden zijn ngo’s, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, verenigingen, vakbonden, beroeps-, en netwerkorganisaties en religieuze instellingen.

Sectoren
De projecten die kans maken op een bijdrage in het kader van de Twinningfaciliteit 2017–2021 moeten zich bevinden in de sectoren onderwijs/opleiding, zorg/welzijn, taal/cultuur of milieu/ecologie.

De sector onderwijs en opleiding kan op een brede manier worden geïnterpreteerd. Hiertoe behoren bijvoorbeeld ook bijzonder onderwijs en beroepsopleidingen.

Voorwaarden

Aanvragen worden beoordeeld met inachtneming van deze regelgeving en onderstaande criteria.

  • Inhoudelijke kwaliteit van de aanvraag
  • Doeltreffendheid en doelmatigheid
  • Financieel economische soliditeit en continuïteit
  • Kwaliteit van de subsidieaanvrager
  • Concept-toetsingskader

Aanvragen

Ga naar de subsidie.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden