Onderzoek en ontwikkeling

Subsidie voor materialen, dagbesteding en evenementen voor mensen met een beperking

Je kunt tot 21 februari subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen voor organisaties en projecten die zich richten op mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Het fonds is met name op op zoek naar projecten die de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid positief beïnvloeden. Voor deze oproep voor materialen, dagbesteding of evenementen is € 194.000 beschikbaar (maximaal € 20.000 per organisatie).

Over de subsidie

Het doel van het programma Klein Geluk is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (autonomie), sociale relaties heeft met anderen (sociale participatie), en zich fysiek en mentaal goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden. Daarom ondersteunt het fonds projecten die deze factoren positief beïnvloeden en waarbij de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat.

Deze oproep (call) binnen het subsidieprogramma richt zich op het indienen van subsidieaanvragen voor materialen, dagbesteding of evenementen., waarbij het verstrekkende fonds met name op zoek naar is projecten die de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid positief beïnvloeden.

Diverse doelgroep

Het programma is bedoeld voor mensen die door hun langdurige beperking op het vlak van gezondheid minder kwaliteit van leven ervaren. Voor jonge en oude mensen die zelfstandig, onder begeleiding of in een zorginstelling wonen. De doelgroep is enorm divers, iedereen is uniek, maar heeft met elkaar gemeen dat de afhankelijkheid en de beperking(en), ‘gewone’ dingen en geluk minder vanzelfsprekend maakt. Externe prikkels en interventies zijn noodzakelijk om de ervaren kwaliteit van leven te vergroten.

Aanvragen door rechtspersonen of georganiseerde verbanden

In deze call kunnen subsidieaanvragen worden ingediend door rechtspersonen of georganiseerde verbanden zonder winstoogmerk die actief gericht zijn op het verbeteren van
kwaliteit van leven van mensen met een langdurige en intensieve zorgbehoefte. Dit kunnen zorgaanbieders zijn, maatschappelijke organisaties, sociaal ondernemers, welzijnsorganisaties, burgerinitiatieven, et cetera.

Stichtingen die als primair doel hebben activiteiten te organiseren voor de doelgroep kunnen niet zelfstandig subsidie aanvragen. Een dergelijke aanvraag kan alleen in samenwerking met geïnteresseerde zorginstellingen worden gedaan.

€ 3 miljoen voor de periode 2018 t/m 2021

Het totale budget voor het programma Klein Geluk is € 3 miljoen voor de periode 2018 t/m 2021. Voor deze Call voor materialen, dagbesteding of evenementen is € 194.000 beschikbaar.
Het maximale bedrag dat per project wordt toegekend is € 500 per bereikte beneficiant en € 20.000 in totaal, indien minimaal 40 personen uit de doelgroep bereikt worden. Daarnaast
wordt matching gevraagd vanuit de eigen middelen van de organisatie.

Prioritering

De ervaring leert dat er waarschijnlijk meer passende aanvragen worden ingediend dan er gehonoreerd kunnen worden. Daarom zal een onderlinge vergelijking van de aanvragen leiden
tot prioritering van de te financieren projecten.

De volgende aspecten van de aanvragen zullen dan met elkaar vergeleken worden:

  • De verhouding tussen de projectkosten en de hoeveelheid verbetering van kwaliteit van leven die wordt gerealiseerd
  • Betrokkenheid van de doelgroep bij de aanvraag
  • Kwaliteit van de aanvraag
  • Aangevraagd budget per bereikte beneficiant
  • Percentage matching (financieel draagvlak extern of uit eigen organisatie)
  • Aard van de doelgroep
  • Datgene waarvoor subsidie wordt aangevraagd
  • Aanvragende organisatie/locatie 

Aanvragen

Ga naar de subsidie.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden