Kunst, cultuur en media

Subsidie voor muziekonderwijs Pabo's

Vanaf april 2017 kunnen Pabo's subsidie aanvragen voor verbetering van het muziekonderwijs. Er is een vast subsidiebedrag gereserveerd, afhankelijk van het aantal studenten. De subsidieregeling zal drie jaar van kracht worden.

Verbetering muziekonderwijs

Minister Bussemaker (cultuur) stelt de komende jaren  €5 miljoen ter beschikking voor pabo’s die de professionele ontwikkeling van startende leraren op het gebied van muziekonderwijs willen bevorderen. 

Door deze nieuwe subsidieregeling worden pabo’s gestimuleerd om kwalitatief goed muziekonderwijs te geven aan hun studenten. 

Voorwaarden

Belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de pabo samenwerkt met een conservatorium. De aanvraag moet ook gericht zijn op het duurzaam verankeren van kwalitatief goed muziekonderwijs op pabo’s. 

Subsidie

Er is een vast subsidiebedrag gereserveerd, afhankelijk van het aantal studenten.

Looptijd

De looptijd van een project is drie (studie)jaren. Via de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie worden alle details in april bekend gemaakt.

Aanvragen

Pabo’s kunnen vanaf juli 2017 subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.  De projecten starten in het najaar. 

Meer informatie

Fonds voor Cultuurparticipatie

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden