Kunst, cultuur en media

Subsidie voor Nederlandse designwereld met ambities om internationale netwerk uit te breiden

Fashion - Mode - Design -Netwerk - Samenwerken

Ben je een actief in de Nederlandse designwereld met ambities om je internationale connecties uit te breiden? Pak dan nu je kans! Een vooraanstaand instituut op het gebied van design en architectuur biedt organisaties op gebied van o.a. architectuur, stadsontwikkeling, mode, digitale cultuur en games een unieke subsidiemogelijkheid. Er ligt financiële steun klaar tot € 2.500 om het bezoek van één of meer internationale professionals te faciliteren. Grijp deze kans om jouw internationale samenwerkingsverbanden naar een hoger niveau te tillen.

Wat houdt het programma in?

Het programma is ontworpen om de internationale netwerken binnen de Nederlandse designsector, inclusief architectuur, stadsontwikkeling, mode, digitale cultuur, en games, te versterken. Dit programma biedt financiële ondersteuning voor het organiseren van bezoeken die meerdere dagen duren. Het doel? Het bevorderen van internationale uitwisseling en het verdiepen van kennis binnen de sector.

Wie komt in aanmerking?

Deze open call staat open voor culturele organisaties die in Nederland gevestigd zijn. Dit omvat een breed spectrum van organisaties, van educatieve instellingen die een specifiek, publiekstoegankelijk programma aanbieden tot aan ontwerpstudio's die hun internationale relaties willen verdiepen. Let wel, buitenlandse organisaties en ambassades zijn uitgesloten van deelname.

Waarvoor kan de subsidie gebruikt worden?

De subsidie kan ingezet worden voor een breed scala aan activiteiten binnen een (digitaal) internationaal bezoekersprogramma. Denk hierbij aan workshops, lezingen, masterclasses, en netwerkbijeenkomsten die gericht zijn op kennisuitwisseling en het stimuleren van internationale samenwerking. De gasten, die idealiter nieuw of nog niet vaak in Nederland zijn geweest, krijgen zo de kans om een waardevol netwerk op te bouwen binnen het Nederlandse ontwerpveld.

Criteria en aanvraagprocedure

Het programma is op zoek naar projecten die aantoonbaar van toegevoegde waarde zijn voor zowel de gasten als de Nederlandse designgemeenschap. Projecten moeten bijdragen aan het versterken van internationale contacten of het verdiepen en verbreden van publiek-toegankelijke programma’s.

De deadline voor het indienen van aanvragen is 15 februari 2024, waarmee de tijd dringt om een gedetailleerd en doordacht voorstel in te dienen.

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen