Onderzoek en ontwikkeling

Subsidie voor onderzoeksprojecten op het gebied van (top)sport en bewegen.

Tot 5 oktober kunnen samenwerkingsverbanden van kennisinstellingen, sportorganisaties en bedrijven subsidie aanvragen voor onderzoeksprojecten op het gebied van (top)sport en bewegen. Per subsidieaanvraag is maximaal €420.000 beschikbaar. 

Over de subsidie

De subsidie heeft tot doel om multidisciplinair onderzoek, waaronder data science, op het terrein van (top)sport en bewegen te versterken en het gebruik van opbrengsten (kennis en data) te stimuleren. 

Wie kan subsidie aanvragen

Uitsluitend projectconsortia bestaande uit drie categorieën organisaties kunnen een subsidieaanvraag indienen; deze categorieën zijn:

  • A. Kennisinstellingen, zijnde universiteiten, hogescholen en andere onderzoeksorganisaties: minimaal 2 verschillende organisaties waaronder minimaal 1 universiteit en minimaal 1 hogeschool
  • B. Sportorganisaties: minimaal 1 organisatie
  • C. Bedrijven, lokale/regionale overheden en/of andere/maatschappelijke organisaties: minimaal 1 organisatie. Deze organisatie maakt een context mogelijk waarbinnen de te ontwikkelen kennis kan worden getoetst of getest in living labs en/of (bij voorkeur) sportinnovator centra.

 

Subsidiebedragen

Binnen deze ronde is €1.680.000 beschikbaar voor onderzoeksprojecten. Per subsidieaanvraag geldt een maximumsubsidie van €420.000.
Minimaal 30% cofinanciering van de totale projectbegroting is verplicht. De cofinanciering van de aanvragers en projectpartners kan in cash en/of in kind zijn.  

Meer informatie

Subsidieoproep Sport en Bewegen 2017

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden