Kunst, cultuur en media

Subsidie voor ontwerpers en ontwerpstudio's

Ontwerpers en ontwerpstudio's kunnen nu subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van een langetermijnstrategie. Uit je voorstel moet in ieder geval blijken dat je de ambitie hebt om de ontwerppraktijk naar een een hoger niveau te brengen. De subsidie bedraagt maximaal 7.500 euro, en kun je tot 30 november aanvragen.

Waarom deze subsidie

Voor een ontwerppraktijk is het ontwikkelen van een langetermijnstrategie belangrijk en plan je tijd in voor zowel je artistieke ontwikkeling als voor je ontwikkeling als ondernemer. Welke visie heb je op de toekomst en met welke strategie bereik je dat? Vragen die hierbij komen kijken kunnen onder andere zijn: hoe positioneer je jezelf in het ontwerpveld en daarbuiten, welke netwerken betrek je daarbij? Hoe wissel je kennis uit met peers over bijvoorbeeld het werken voor of met opdrachtgevers en het verkennen van een markt? 

Door voorbeeldstellende projecten op het gebied van professionalisering van de ontwerppraktijk mogelijk te maken wil het fonds het ontwerpveld versterken.

Voorwaarden

Uiteraard moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • De ontwerper is minimaal vier jaar werkzaam en actief binnen het vakgebied vormgeving
  • De ontwerper loopt tegen beperkingen op in de huidige praktijk
  • uit het voorstel blijkt de ambitie om de praktijk naar een hoger niveau te brengen
  • Er is ten minste sprake van twee partners of partijen waarmee wordt samengewerkt of waarbij kennis wordt ingewonnen. De keus voor deze partners of partijen is gemotiveerd;
  • Het voorstel wordt binnen een tijdsvlak van 9 maanden na het bekendmaken van de selectie afgerond

Subsidie

De subsidie bedraagt maximaal 7.500 euro (incl. BTW). 

Aanvragen

Ga naar de subsidie