Subsidie voor podcastmakers wereldwijd om zich verder te ontwikkelen

Wanneer je al minimaal drie jaar media of podcasts produceert moet je eigenlijk alles uit je handelen laten vallen. Er is nu namelijk een internationale subsidiemogelijkheid voor je beschikbaar die zelden voorbij komt. Via dit initiatief kun je namelijk een superintensieve internationale training volgen die je verder op weg helpt op het gebied van conceptonwikkeling van je podcasts. publieksgroei en duurzaamheid op lange termijn. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk van deskundigen, mentoren, alumni van het programma en gastsprekers. En niet onbelangrijk: je ontvangt een stipendium van $ 15.000 ter compensatie van productie- en operationele kosten en een vergoeding voor reisgerelateerde kosten, indien van toepassing.

Uniek programma voor jou als podcastmaker

Wanneer je een onafhankelijke podcaster bent hebben we een uniek initiatief voor je beschikbaar.

Persoonlijk denk ik dat je als podcaster deze mogelijkheid echt zou moeten overwegen. Het programma helpt je namelijk  niet alleen financieel op weg, het helpt je ook je creatief en zakelijk verder te ontwikkelen. En net zo belangrijk: je houdt er een uitgebreid internationaal netwerk aan over.

Het unieke aan dit programma zit hem wat mij betreft in de partijen achter dit initiatief, de intensiviteit van het programma en de financiële ondersteuning.

Partijen achter het programma
Het trainingsprogramma is opgezet door een non-profit mediabedrijf in opdracht van één van de grootste internetbedrijven uit de wereld. Dit staat niet alleen goed op je c.v., maar helpt je als onafhankelijke podcastmaker ook echt verder op weg, wellicht nog meer dan het financiële deel.

Zo krijg je toegang tot een netwerk van deskundigen uit de industrie, mentoren en alumni. Een netwerk dat je zonder dit programma waarschijnlijk nooit kan opbouwen.

Intensief trainingsprogramma
Het trainingsprogramma is buitengewoon intensief en stelt je in staat om gedurende twintig weken echt te werken aan je creatieve ontwikkeling en je bedrijfsstrategie.

Financiële ondersteuning
Ook de financiële ondersteuning voor jou als onafhankelijke podcaster is zonder meer goed te noemen. Zo ontvang je een stipendium van $ 15.000 ter compensatie van productie- en operationele kosten en een vergoeding voor reisgerelateerde kosten, indien van toepassing.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet waaraan je moet voldoen.

  • Minimaal 3 jaar media of podcasts produceren
  • Huidige of vroegere podcast(s) moeten succes of enthousiasme aantonen, hetzij door publieksretentie en -groei, conceptuele nauwkeurigheid, diversificatie van het podcastaanbod, inkomsten en/of partnerschappen 
  • Tijdens het trainingsprogramma bereid zijn de productie van je podcast te onderbreken
  • Beschikken over een bepaalde basis aan technische en redactionele vaardigheden beschikken
  • Geïnteresseerd in het verduurzamen van je podcast door teamwork, openstaan voor vernieuwing en verandering, en streven naar inkomsten- en publieksgroei

Subsidie

We noemden het al. Wanneer je bij de geselecteerden hoort ontvang je podcast-training van maar liefst 20 weken gericht op conceptontwikkeling, publieksgroei en duurzaamheid op lange termijn, die wordt afgewisseld met persoonlijke bijeenkomsten.

Daarnaast krijg je zoals aangegeven toegang tot een netwerk van deskundigen uit de industrie, mentoren, alumni van het programma en gastsprekers en een zeer intensief 1-op-1 mentorschap en feedback op alle aspecten van hun productie.

Bovendien ontvang je een stipendium van $ 15.000 ter compensatie van productie- en operationele kosten en een vergoeding voor reisgerelateerde kosten, indien van toepassing.

Aanmelden

Ik kan me voorstellen dat je als podcaster trappelt van enthousiasme om deel te nemen aan dit programma.

Het goede nieuwe is dat je je online kunt aanmelden.
Wel moet je erop letten dat deze regeling een aanvraagperiode kent, waarbij je je tot uiterlijk 24 april kunt aanmelden.

Het is zeker niet gezegd dat er een nieuwe openstelling komt voor deze internationale regeling, dus als je geïnteresseerd  bent moet je op korte termijn actie ondernemen!

Meer informatie of direct online aanmelden