Onderwijs

Subsidie voor samenwerking hogescholen en publieke sectoren

Hogescholen en de publieke sectoren kunnen nu subsidie aanvragen voor het bevorderen van de samenwerking, welke gericht moet zijn op kennisontwikkeling en -toepassing. Hierbij kan er vanuit de vraag van de publieke sector onderzoek worden gedaan door hogescholen, kennisinstellingen en het beroepenveld. Per project kun je maximaal € 300.000 subsidie aanvragen. Interessant is dat de doelgroep binnen de publieke sector vrij ruim is.

Over de subsidie

De subsidie richt zich op het bevorderen van de samenwerking tussen hogescholen en het beroepenveld van hbo-professionals die werkzaam zijn in de publieke sector. De samenwerking is gericht op kennisontwikkeling en -toepassing.

Gestuurd door de vraag vanuit het beroepenveld wordt in netwerken van hogescholen, kennisinstellingen en het beroepenveld onderzoek uitgevoerd.
Het resultaat van het onderzoek is praktisch toepasbare kennis voor de beroepspraktijk. Het onderzoek levert daarnaast een aantoonbare bijdrage aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

Ruime doelgroep

Interessant aan deze subsidie is dat de doelgroep binnen de publieke sector vrij ruim is.

De hoofdaanvrager moet weliswaar een door de overheid bekostigde hogeschool te zijn, maar een grote groep aan publieke partijen kunnen toetreden tot het consortium.

Je kunt hierbij denken aan  publieke sectoren zoals zorg en welzijn, kunst en cultuur, veiligheid, volkshuisvesting en onderwijs.
Maar ook kennisinstellingen, koepel- of brancheorganisaties, beroepsverenigingen, en bestuurlijke eenheden zoals gemeenten en provincies kunnen in het consortium zitting nemen.

Subsidie

Het beschikbare budget voor deze call is € 7,2 miljoen.
Per RAAK-publiek project kan maximaal € 300.000,- worden aangevraagd.

Meer informatie

Ga naar de subsidie.