Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Subsidie voor samenwerking kennisinstellingen en bedrijven Nederland en Vietnam

Aanvragen voor de tender in 2010 in het kader van de Vietnam Faciliteit subsidie kunnen worden ingediend uiterlijk maandag 19 april 2010, 15:00 uur.

Het subsidieplafond voor deze tender bedraagt € 1.087.500. Het doel van de Vietnam Faciliteit (VF) is het bevorderen en het verdiepen van de betrekkingen tussen Nederland en Vietnam door middel van projecten die zijn gericht op kennisoverdracht en -uitwisseling, capaciteitsversterking en human resources development (HRD) in Vietnam in een van de volgende sectoren: private sector ontwikkeling, landbouw, gezondheidszorg en water.

Projecten

Een VF project is een project dat wordt uitgevoerd door tenminste één Nederlandse kennisinstelling en één Vietnamese kennisinstelling (zie Aanvrager en Samenwerkingsverband onder Begripsomschrijvingen) en bij voorkeur in samenwerking met de private sector. De VF subsidieert het project, dat grotendeels bestaat uit activiteiten die zijn gericht op overdracht van kennis en vaardigheden.

Voorbeelden zijn trainingen, ontwikkeling of versterking van curricula of het gezamenlijk opzetten van een onderzoeksprogramma voor opbouw van praktische kennis en wetenschappelijke samenwerking. Maximaal 20% van het gevraagde subsidiebedrag mag worden uitgegeven aan hardware, bijvoorbeeld de inrichting van een trainingscentrum, aanschaf van IT apparatuur of meetapparatuur.

Subsidiabele activiteiten

  • De minister kan subsidie verlenen ten behoeve van projecten verricht in een samenwerkingsverband, indien het project strekt tot of dienstig is aan de economische opbouw van Vietnam in één van de volgende sectoren: private sector ontwikkeling, landbouw, gezondheidszorg en water.
  • Geen subsidie wordt verleend voor haalbaarheidsstudies, fundamenteel (wetenschappelijk) onderzoek, op zichzelf staande fondswervende activiteiten en investeringen in onroerend goed en infrastructurele werken, garanties, leningen en kredieten alsmede steun aan politieke partijen en politieke belangengroepen

Omvang subsidie

  • De subsidie bedraagt ten hoogste 80 procent van de subsidiabele projectkosten tot een maximum bedrag van € 362.500.
  • De eigen bijdrage van de deelnemers in het samenwerkingsverband bedraagt ten minste 20 procent.
  • Deze bijdrage kan worden vormgegeven door levering van goederen of inzet van personen.
  • De minister hecht er waarde aan dat de eigen bijdrage zoveel mogelijk gelijk wordt verdeeld over de deelnemers in het samenwerkingsverband.

Meer informatie

Subsidies en fondsen op het gebied van export en ontwikkelingswerk
Vietnam Faciliteit