Kunst, cultuur en media

Subsidie voor uitbetaling van gages aan de optredende acts/muzikanten

Een leuke subsidie voor kleine muziek- en cultuurpodia en festivals in Limburg. Via een nieuwe subsidieregeling is het voor kleine muziek- en cultuurpodia en voor festivals namelijk mogelijk subsidie aan te vragen voor de uitbetaling van gages aan de optredende acts/muzikanten. Kleine muziek- en cultuurpodia met een maximale capaciteit van 300 bezoekers en kleine festivals met een maximale capaciteit van 1500 bezoekers komen in aanmerking voor een bijdrage. Voor de regeling voor de kleinere festivals is er een totaalbedrag beschikbaar van  € 8.000,- en voor de kleinere podia een totaalbedrag van € 12.000,-. 

Subsidie voorkleine muziek- en cultuurpodia en festivals

Via een nieuwe subsidieregeling is er subsidie beschikbaar voor de uitbetaling van gages aan de optredende acts/muzikanten voor kleine muziek- en cultuurpodia met een maximale capaciteit van 300 bezoekers en voor kleine festivals met een maximale capaciteit van 1500 bezoekers.

Onder ‘kleine podia’ vallen muziekcafés, jeugdhuizen, muziekcollectieven en kleine podia. Alleen als een podium regelmatig livemuziek programmeert (minimaal 6 keer per jaar) kan een aanvraag worden ingediend.

Onder ‘festivals’ vallen jaarlijks terugkerende events (maximaal twee keer per jaar) waar minimaal vier popmuziekacts geprogrammeerd staan en waarbij de popmuziekprogrammering de hoofdmoot is van de festivalprogrammering.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet.

  • Alleen kleine muziek- en cultuurpodia met een maximale capaciteit van 300 bezoekers en kleine festivals met een maximale capaciteit van 1500 bezoekers komen in aanmerking voor een bijdrage
  • De bijdrage is alleen bestemd voor de uitbetaling van gages aan de optredende acts/muzikanten 
  • Alleen als een podium regelmatig livemuziek programmeert (minimaal 6 keer per jaar) kan een aanvraag worden ingediend
  • Onder ‘festivals’ vallen jaarlijks terugkerende events (maximaal twee keer per jaar) waar minimaal vier popmuziekacts geprogrammeerd staan en waarbij de popmuziekprogrammering de hoofdmoot is van de festivalprogrammering
  • Uitsluitend voor kleine muziek- en cultuurpodia in Limburg
  • Het programma bestaat uit bands en/of singer-songwriters en/of hiphop/rap en/of elektronische muziek (producers) van  (Nederlands) Limburgse bodem (minimaal de helft van de band/act of bij ongelijk aantal muzikanten de helft +1 van de act kom uit Limburg)

Subsidie

De maximumbijdrage is € 500,- voor de kleinere festivals en € 300,- voor de kleinere popconcerten. Er wordt alleen een bijdrage gegeven in het tekort.
Voor de regeling voor de kleinere festivals is er een totaalbedrag beschikbaar van  € 8.000,- en voor de kleinere podia een totaalbedrag van € 12.000,-

Aanvragen

Je kunt hier de subsidie via een aanvraagformulier aanvragen, en vervolgens doormailen.

Andere subsidies en fondsen op het gebied van muziek

Er zijn veel meer subsidies en fondsen op het gebied van muziek. Hieronder een overzicht.

Gerelateerde fondsen en subsidies