Bouw en monumentenzorg

Subsidie voor verbetering bereikbaarheid en leefbaarheid Rotterdam

Gaat de bereikbaarheid en leefbaarheid van Rotterdam je aan het hart, en heb je een idee waarmee dit verbeterd kan worden? Je kunt je initiatief nu aanmelden. De winnaar ontvangt € 25.000 en een kunstobject. daarnaast is er nog een aanmoedigingsprijs van €7.500 beschikbaar.

Over de prijs

Iedere twee jaar staat deze prijs in het teken van een actueel thema binnen de bebouwde omgeving in de regio Rijnmond. Traditiegetrouw is het thema van de prijs een actueel onderwerp. Dit keer is dat ‘Mobiliteit in Rotterdam’.

Rotterdam staat aan de vooravond van een ingrijpende transitie op het vlak van mobiliteit die het gebruik en de inrichting van de stad in veel opzichten zal gaan veranderen.

De groei en stedelijke verdichting van de stad kent voorlopig nog geen einde, maar zonder doordachte mobiliteits-maatregelen zullen verkeerstromen (nog) vaker vastlopen. Daarnaast bestaat er een toenemend verlangen naar een gezonde, bereikbare en leefbare stad, waarbij de auto drastisch naar de achtergrond wordt gedrongen.

Maar mobiliteit is nadrukkelijk geen doel op zich, het is vooral een manier om de toegang tot werk, onderwijs en voorzieningen te vergroten en mensen te verbinden.

Voor deze prijs is men op zoek naar uiteenlopende initiatieven die een bijdrage leveren aan de radicale verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid van Rotterdam.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • Van invloed op de ruimtelijke omgeving in Rotterdam
  • Innovatief en met gebruik van slimme technologie
  • Inspelend op gedragsverandering
  • Levensvatbaar en opschaalbaar
  • Probleemoplossend (gezondheid, sociale ongelijkheid, bereikbaarheid, leefbaarheid)

Prijs

De prijs bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van € 25.000.
Tevens wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt van €7.500.

Aanvragen

Stuur een projectbeschrijving van maximaal 1000 woorden en maximaal 5 lage resolutie beelden naar het fonds.
Projecten kunnen tot uiterlijk 1 september 2018 worden ingediend.

Ook subsidie voor projecten die die de stad helpen transformeren naar de wensen van nu en straks

De organisator van deze prijs doet overigens aanzienlijk meer op filantropisch gebied.

Het organiserende fonds richt zich namelijk ook op het financieel ondersteunen van particulieren, buurten, verenigingen, instellingen en projectgroepen die de stad helpen transformeren naar de wensen van nu en straks.

Deze initiatieven hebben alle met bouwen of verbouwen te maken; ze variëren van renovaties van gebouwen, blijvende kunst en/of andere projecten in de buitenruimte tot inrichting van speeltuinen en schoolpleinen.

Aanvragen voor het fonds en aanmeldingen voor de prijs zijn overigens gescheiden.