Kunst, cultuur en media

Subsidie voor zorgzaamheid voor elkaar

We zijn gek op inspirerende subsidies die de samenleving een stukje leuker maken. En wat is leuker dan een subsidie voor projecten die zich richten op zorgzaamheid van mensen voor elkaar en voor hun omgeving en actieve participatie in de samenleving? Nog leuker is dat deze subsidie ook op de Nederlandse Antillen en op Aruba van toepassing is.

Over de subsidie

De subsidie richt zich op het lenigen van bijzondere noden in Nederland en de Nederlandse Antillen en Aruba en het ondersteunen van organisaties en projecten op maatschappelijk, cultureel, wetenschappelijk en godsdienstig gebied.

Wat we zo leuk aan deze subsidie vinden is dat de subsidie zich o.a. richt op het bevorderen van de actieve participatie in de samenleving, waarbij aan de zorgzaamheid van mensen voor elkaar en voor hun omgeving gestalte wordt gegeven en mensen bovendien worden gestimuleerd daaraan samen met anderen verder uitvoering te geven.

Wie kan deze subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd door natuurlijke personen en/of rechtspersonen.

Leuk: ook voor Nederlandse Antillen en Aruba

Wat we bovendien supertof vinden is dat deze subsidie zich niet alleen richt op Nederland, maar ook op de Nederlandse Antillen en Aruba.

Wanneer kun je deze subsidie niet aanvragen

In onderstaande gevallen zal géén subsidie worden verstrekt:

  • Projecten die overwegend politiek van aard zijn
  • Projecten die naar de mening van het bestuur tot de taak van een overheid behoren
  • Noden, waarvan de leniging naar de mening van het bestuur tot de taak van een overheid behoort

Aanvragen

Ga naar de subsidieverstrekker