Arbeid en werkgelegenheid

Subsidie voorbereiden leerlingen op Europese arbeidsmarkt

Leerlingen, zeker in de grensregio's, zullen steeds vaker te maken krijgen met een geïnternationaliseerd arbeidsmarkt. Zeker in de grensregio's zal de arbeidsmarkt over de grens heen reiken. Om vanuit het onderwijs de leerlingen hier goed op voor te bereiden is er nu subsidie beschikbaar. Vooralsnog beperkt de subsidie zich tot het primair onderwijs en VMBO in één specifieke provincie.

Over de subsidie

Scholen voor primair onderwijs en het VMBO kunnen subsidie ontvangen om hun leerlingen goed voor te bereiden op de Euregionale arbeidsmarkt.
Om te zorgen dat leerlingen goed toegerust zijn om over de grens aan de slag te gaan, is het van belang om op alle niveaus en in alle fasen aandacht te besteden aan taal, cultuur, competenties en vakgerichte vaardigheden zoals die in het buurland gangbaar zijn.

Deze subsidieregeling moet ervoor zorgen dat scholen in het primair onderwijs en VMBO voldoende ondersteund worden om het Euregionaal Onderwijs binnen hun instelling vorm te geven.

Wie kan subsidie aanvragen

Scholen voor primair onderwijs (basisscholen) en VMBO instellingen kunnen deze subsidie aanvragen.

Subsidie 

Voor primair onderwijs en het VMBO zijn er verschillende subsidiebedragen van toepassing.

Primair onderwijs

  • Het subsidiebedrag bedraagt niet meer dan 50% van de totale subsidiabele projectkosten
  • Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 4.500,00 per school

VMBO

  • Het subsidiebedrag bedraagt niet meer dan de kosten voor het afnemen van het Goethe of DELF examen, bij respectievelijk het (door) Goethe (gedelegeerde) Instituut of het Institut Français, van leerlingen die het examen behaald hebben
  • Het subsidiebedrag bedraagt maximaal de kosten die gekoppeld zijn aan het examen op niveau A2 voor Frans en Duits.

Aanvragen subsidie

Je kunst de subsidie aanvragen via een online aanvraagformulier.