Maatschappij en samenleving

Subsidieaanvraag 2024 voor projecten leefkracht en gezond leven nu geopend

Gezonde leefstijl - Joga - Newage - Positief - Positiviteit - Ontwaken - Mediatatie

Meer dan ooit is er behoefte aan projecten die de leefkracht en het gezond leven binnen onze samenleving stimuleren. Er is daarom nu een subsidieronde geopend voor initiatieven die zich richten op het verhogen van mentale fitheid en het versterken van sociale betrokkenheid. Van activiteiten die mensen in beweging krijgen tot projecten die sociale cohesie bevorderen; de mogelijkheden zijn eindeloos, zolang ze maar bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap. Laat deze kans niet liggen om een positieve impact te maken. Samen bouwen we aan een gezonder en sterker Nederland!

Waar gaat deze subsidie over?

De subsidie richt zich op projecten die een directe bijdrage leveren aan het verbeteren van leefkracht en het promoten van een gezonde levensstijl.

Van activiteiten die mensen in beweging krijgen tot projecten die sociale cohesie bevorderen; de mogelijkheden zijn eindeloos, zolang ze maar bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap.

Wie kan aanvragen?

De subsidie kan worden aangevraagd door (informele) verenigingen, coöperaties en stichtingen die zich via willen inzetten voor het bevorderen van gezondheid en sociale betrokkenheid in Nederland.
Je inzet kan variëren van regionale tot landelijke projecten, met de gemeenschappelijke noemer dat ze binnen een jaar tot bloei komen.

Hoe en wanneer aanvragen?

Zet de data in uw agenda: 13 maart 2024 tot en met 6 mei 2024.

In deze periode kun je je aanvraag, voorzien van een helder projectplan en een sluitende begroting, digitaal indienen.

Grijp je kans om je initiatief werkelijkheid te laten worden, maar wacht niet te lang. Voor je het weet is de deadline van 6 mei verstreken!

Belangrijke voorwaarden en criteria

Je project dient niet alleen creatief en maatschappelijk relevant te zijn maar moet ook voldoen aan enkele cruciale voorwaarden. Denk hierbij aan de uitsluiting van projecten die risico's met zich meebrengen voor deelnemers of het milieu.

Daarnaast is het belangrijk dat je niet vaker dan eens per drie jaar een bijdrage ontvangt van dit fonds.

Waarom deze kans niet aan je voorbij laten gaan?

Met een budget van €125.000 biedt het fonds een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan een vitalere samenleving.

Of de focus van je project nu ligt op beweging, mentale gezondheid of het verbinden van mensen, je project kan het verschil maken.

Meer informatie of deze subsidie aanvragen