Innovatie en technologie

Subsidiebudget Milieu & Technologie meer dan verdubbeld

Per 17 juli is het subsidiebudget van het programma Milieu & Technologie verhoogd van euro 2,2 naar euro 4,8 miljoen. Hierdoor kunnen dit jaar meer innovatieve, milieugerichte projecten ondersteund worden. Het extra geld is afkomstig uit de aardgasbaten.

Aanvraagtermijn

De indieningstermijn voor projecten blijft 15 oktober. Ook de kwaliteitseisen voor projectvoorstellen blijven ongewijzigd. Om snel te toetsen of uw projectvoorstel kans maakt op subsidie kunt u een projectidee indienen.

Doelstelling

Doel van het programma M&T is het stimuleren van de ontwikkeling en toepassing van innovatieve en duurzame technologie. Naast technologie-ontwikkeling ondersteunt M&T ook marktintroductie van duurzame producten en processen, bijvoorbeeld door het maken van een businessplan te financieren waarin niet-technische marktbelemmeringen en -kansen worden onderzocht.

Projectmatig Samenwerkingsinstrument, PSI

De subsidieronde tot 15 oktober is de laatste kans om bij Milieu & Technologie een R&D-project in te dienen. Volgend jaar zullen dit soort projecten gaan vallen onder de nieuwe, generieke regeling die het ministerie van EZ nu aan het opzetten is (werktitel: Projectmatig Samenwerkingsinstrument, PSI). In deze nieuwe regeling zullen verschillende subsidieregelingen samengevoegd worden.

Het programma Milieu & Technologie blijft volgend jaar bestaan, maar gaat zich dan vooral richten op de stimulering van marktintroductie, kennisoverdracht en kiemprojecten voor de generieke PSI-regeling. 

Meer informatie

Subsidies milieu