Maatschappij en samenleving

Subsidiekans: skateboardprojecten

Skater - Vrouw

Ben jij gepassioneerd over skateboarden en droom je ervan om een positieve impact te maken op de volgende generatie meisjes en genderdiverse jongeren? Dan is dit je kans om je droomproject werkelijkheid te laten worden. Er is een unieke internationale subsidie beschikbaar die zich richt op het ondersteunen en zichtbaar maken van vrouwen en non-binaire leiders binnen de skateboardgemeenschap. Het doel? Zelfvertrouwen, gemeenschapszin en levensvaardigheden bijbrengen, zowel op als naast het skateboard.

Wat houdt het programma in?

Deze subsidie is niet zomaar een financiële bijdrage. Het gaat om startsubsidies tot €3000 voor projectideeën die skateboarding inzetten als een middel voor fysiek en mentaal welzijn, inclusiviteit en gendergelijkheid. Dit programma is specifiek gericht op meisjes en non-binaire personen tussen de 5 en 18 jaar.

Maar dat is niet alles: naast financiële steun biedt het programma ook netwerk- en begeleidingsmogelijkheden, wat een unieke kans biedt voor zowel persoonlijke als projectontwikkeling.

Wie kan er aanvragen?

Dit programma is op zoek naar vrouwen en non-binaire personen, 18 jaar of ouder, die gevestigd zijn in Europa of het Verenigd Koninkrijk.

Heb je een projectidee dat skateboarding gebruikt om empowerment onder meisjes te bevorderen? Dan nodigt het fonds je van harte uit om een aanvraag te doen.

Hoe ziet een succesvol project eruit?

Je kunt denken aan een breed scala aan initiatieven: van skate-evenementen tot educatieve workshops gericht op het bouwen van zelfvertrouwen en gemeenschapsgevoel.

Succesvolle projecten in het verleden omvatten skatelessen gecombineerd met leiderschapstraining, creatieve workshops die skateboarden gebruiken als middel voor persoonlijke expressie en empowerment, en initiatieven om skateboarding toegankelijk te maken voor meisjes en genderdiverse jongeren in ondervertegenwoordigde gemeenschappen.

Belangrijke Data

De indientermijn voor deze subsidie loopt van 14 februari 2024 tot 13 maart 2024. 

Meer informatie of direct een aanvraag indienen