Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Subsidiekans: Vergroot de impact van je project in Oost-Afrika

Uganda - Ontwikkelingswerk

Ben je betrokken bij een goed doel dat zich hard maakt voor kansarmen in Oost-Afrika? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is een unieke subsidiekans beschikbaar die gericht is op het bieden van ondersteuning aan projecten in Tanzania, Ethiopië en Uganda. Dit initiatief streeft naar het creëren van duurzame oplossingen voor armoedebestrijding en het verhogen van levensvreugde. Door hun toewijding aan langetermijnrelaties en focus op duurzame ontwikkeling, kun je rekenen op een partner die echt geïnteresseerd is in het succes van je missie en je hierdoor helpt de impact van je project te vergroten.

De essentie van het fonds

Het fonds, dat zich richt op het steunen van duurzame armoedebestrijding en het vergroten van levensvreugde, richt zich op kansarmen in Tanzania, Ethiopië en Uganda.

Met een jaarbudget van ruim €1,3 miljoen, biedt het een stevige basis voor projecten die zich richten op kritieke levensbehoeften zoals onderdak, voeding, en educatie, maar ook op economische ontwikkeling.

Hoe te beginnen

De aanloop naar een subsidieaanvraag bij dit fonds begint met een eenvoudige e-mail waarin je jezelf, je stichting en je plannen kort introduceert.

Dit fonds is op zoek naar partnerschappen die gebaseerd zijn op liefde, respect en vertrouwen, en streeft naar langetermijnrelaties met de projecten die ze ondersteunen. Je kunt dus rekenen op een partner die echt geïnteresseerd is in het succes van je missie. 

Beleidsspeerpunten

De focus ligt op het bieden van essentiële levensbehoeften en het bevorderen van economische zelfstandigheid. Dit omvat het bouwen en exploiteren van weeshuizen, het verbeteren van gezondheidszorg en waterprojecten, het opzetten van scholen en trainingscentra, en het stimuleren van economische groei door middel van microkredieten en coöperaties.

Voor wie

Dit initiatief is bedoeld voor non-profitorganisaties die zich inzetten voor kansarmen in de genoemde landen, met projecten die zich richten op duurzame armoedebestrijding.

Voorwaarden en aanvraagproces

Om in aanmerking te komen, moet je project actief zijn in een van de drie landen (Tanzania, Ethiopië of Uganda) en zich richten op een of meerdere van de beleidsspeerpunten.

Na de initiële e-mailuitwisseling zullen verdere gesprekken bepalen of en hoe je project steun kan ontvangen.

Meer informatie of direct deze subsidie aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies