Bouw en monumentenzorg

Subsidiekans voor wooncorporaties en zorginstellingen

intergenerationeel wonen - Geclusterde woonvormen

De innovatie in de huisvestingssector krijgt een nieuwe impuls met de recente opening van de aanvraagperiode voor een interessante subsidie. Deze biedt een uitgelezen kans aan woningcorporaties, verzorgingstehuizen, en andere zorginstellingen om unieke wooncombinaties tussen jongeren en ouderen te realiseren. Het initiatief is bedoeld om betaalbare en ondersteunende woonruimten te creëren waar jongeren en ouderen samen kunnen leven in een verrijkende en intergenerationele omgeving. Met een jaarlijks stijgend subsidiebudget dat in de komende jaren tot €18 miljoen oploopt, toont het initiatief een langetermijnverbintenis aan het succes van deze woonvormen.

Stimulans voor sociale cohesie en betaalbare huisvesting

De kern van deze subsidiekans ligt in het aanmoedigen van samenwonen van jongere en oudere bewoners in zogenaamde geclusterde woonvormen. Het doel is om via deze unieke wooncombinaties de sociale interactie en cohesie tussen verschillende generaties te bevorderen.

Dit initiatief biedt niet alleen sociale voordelen maar opent ook deuren naar economische mogelijkheden voor verhuurders.

Financiële incentives voor verhuurders

De subsidie omvat aantrekkelijke financiële incentives voor het verhuren van woonruimtes aan de jongere generatie binnen deze speciale woonvormen.

Bovendien voorziet het in een subsidie voor de begeleiding van deze jongeren, waarmee de positieve impact op de gemeenschap wordt versterkt.

Ruime aanvraagmogelijkheden en groeiend subsidiebudget

De regeling laat zien dat er een groeiende ondersteuning en erkenning is voor deze vorm van wonen. Met een jaarlijks stijgend subsidiebudget dat in de komende jaren tot €18 miljoen oploopt, toont het initiatief een langetermijnverbintenis aan het succes van deze woonvormen.

Voor 2024 is de aanvraagperiode vastgesteld van 2 januari tot 31 mei, waarna voor de volgende jaren nog ruimere termijnen gelden.

Doe nu mee!

Deze subsidiekans is een unieke gelegenheid voor verhuurders in de sector om innovatie en sociale verantwoordelijkheid te combineren in hun vastgoedprojecten.

Met de focus op het samenbrengen van jong en oud, opent deze regeling deuren naar een nieuwe manier van samenleven die de levenskwaliteit voor alle betrokkenen kan verbeteren. Benieuwd naar alle details en hoe u kunt deelnemen?

Ontdek meer over deze interessante mogelijkheid op Fondswervingonline: Subsidie voor geclusterde woonvormen met jongeren en ouderen.