Ondernemen en investeren

Subsidieregeling fietstoerisme voor recreatieve ondernemers

Fietsen als een vorm van recreatie en vrijetijdsbesteding is sterk in opkomst. Om recreatieve ondernemingen te stimuleren optimaal in te spelen op de snel groeiende markt voor fietstoerisme, hebben Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Provincie Limburg en de gemeenten in 'het Land van Peel en Maas' (o.a. gemeente Helden) en 'de Maasduinen' gezamenlijk de subsidieregeling fietstoerisme opgesteld.

Slimme ondernemers

Om recreatieve ondernemingen te stimuleren optimaal in te spelen op de snel groeiende markt voor fietstoerisme, hebben Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Provincie Limburg en de gemeenten in het Land van Peel en Maas (o.a. gemeente Helden) en de Maasduinen gezamenlijk de subsidieregeling fietstoerisme opgesteld. De Europese Unie heeft via het EFRO-programma haar steentje bijgedragen in de fondsvorming. S

Subsidie ingangsdatum

De regeling is kort en bondig opgezet en gaat in per 1 maart 2005.

Toepassingsgebied subsidie fietstoerisme

Zij geldt voor bedrijven die gelegen zijn aan het fietsknooppuntennetwerk en aan de Landelijke Fietsroutes (LF-routes).

Bedragen subsidie fietstoerisme

Op fysieke uitbreidingsinvesteringen in vaste activa kunt u als ondernemer in de recreatiesector een subsidie krijgen van maximaal 10.000 euro. Met deze stimuleringsregeling willen de gemeenten, Provincie Limburg, Kamer van Koophandel en de Europese Unie een bijdrage leveren aan de structuurversterking van de toeristische sector.

De financiële impuls moet er toe leiden dat ondernemers ideeën omzetten in daden.

Verdere voorwaarden subsidie

De regeling is bedoeld voor (startende) bedrijven in de recreatiesector met maximaal 100 fte`s. Binnen de bebouwde kom moet het bedrijf een rechtstreekse ontsluiting op de fietsroute hebben. Buiten de bebouwde kom moet het bedrijf binnen een afstand van 200 meter op de fietsroute liggen. Subsidie wordt verleend op uitbreidingsinvesteringen (niét voor vervangingsinvesteringen) die rechtstreeks te linken zijn aan het fietstoerisme. Het dienen fysieke investeringen in vaste activa te zijn in voor het publiek toegankelijk (open en gesloten) ruimten.

Eigen loonkosten worden niet vergoed. De aanvraag moet zijn ingediend voordat de investeringskosten worden gemaakt en verplichtingen worden aangegaan. Ook dienen noodzakelijk vergunningen aanwezig te zijn en mag het project niet strijdig zijn met het bestemmingsplan. De investering moet voor de fietsrecreant een aantoonbare meerwaarde hebben en het betreffende bedrijf moet tussen 11.00 en 17.00 uur open zijn. Tot slot moet het project binnen zes maanden na toekenning van de subsidie worden uitgevoerd.

Soepele uitvoering subsidie

De regeling wordt mede namens de betrokken overheden uitgevoerd door de Kamer van Koophandel Limburg-Noord. Hier is het aanvraagformulier verkrijgbaar en kunt u uw subsidieverzoek indienen. Of u kunt de regeling en het aanvraagformulier voor de subsidie downloaden via www.kvk.nl door de op button Uw Regio en vervolgens op Limburg-Noord te drukken. Er is een Commissie van Advies die de aanvragen beoordeelt. De Kamer draagt bij de toekenning van een subsidie ook zorg voor een financiële afwikkeling.

Aanvragen subsidie

Schriftelijk indienen van een aanvraag is mogelijk vanaf 1 maart 2005! Eerder ingediende en onvolledig ingevulde formulieren zijn niet geldig. De behandeling van de aanvragen gebeurt in volgorde van binnenkomst op datum.

Meer informatie

Voor meer informatie kan men terecht bij Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Afdeling Regiostimulering, Postbus 1910, 5900 BX Venlo, tel. 077-3203328, e-mail wrongen@venlo.kvk.nl

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden