Arbeid en werkgelegenheid

Subsidies voor kansarme jongeren

Jammer genoeg zijn er veel kansarme jongeren in Nederland, die opgroeien zonder toekomstperspectief. Onbegrijpelijk dat er niet meer projecten voor deze kansarme jongeren in Nederland worden opgezet, aangezien er meer dan 5o subsidies en fondsen zijn voor kansarme jongeren. Subsidies kunnen veelal worden aangevraagd door maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of partijen in de jeugdzorg.

Werken aan toekomstperspectief

Jammer genoeg zijn er veel kansarme jongeren in Nederland. Jongeren die opgroeien zonder toekomstperspectief, een te beperkte opleiding en veelal met een rugzak aan sociaal maatschappelijke problemen.

Vreemd genoeg lijken de projecten voor kansarme jongeren vaak in de initiatieffase te verzanden, vaak door gebrek aan financiering.

Jammer en ook onbegrijpelijk, omdat er meer dan 50 subsidiemogelijkheden zijn voor projecten gericht op kansarme jongeren en het bieden van toekomstperspectief aan deze jongeren.

Concrete subsidiemogelijkheden

Een concreet voorbeeld is een fonds dat gericht is op het financieel ondersteunen projecten gericht op kansarme jongeren in het algemeen, zwerfkinderen in Nederland en oorlogskinderen, maar er zijn zoveel meer subsidiemogelijkheden.

Er zijn talloze subsidiemogelijkheden zijn voor het opzetten van projecten voor kansarme jongeren. Van het bieden van onderwijsondersteuning en sociale en financiële hulp bij armoede en schuldproblematiek tot leuke projecten voor de ontwikkeling van deze jonge mensen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook concrete subsidiemogelijkheden voor ondersteuning van werkgelegenheidsprojecten.

Onderwijsondersteuning
Een andere mooie subsidiemogelijkheid er voor organisaties en projecten die zich richten op onderwijsondersteuning van de meest kwetsbare kinderen in onze samenleving. Hierbij is er bijvoorbeeld subsidie mogelijk voor initiatieven die het kind helpen zich niet alleen op cognitief vlak maar ook op sociaal en spiritueel vlak te ontwikkelen.
Maar er is ook bijvoorbeeld subsidie mogelijk voor methoden en activiteiten om kwetsbare kinderen weer met plezier te laten leren.

Armoede en schuldproblematiek
Armoede is een groot probleem bij kansarme jongeren. Daarom zijn er subsidies voor organisaties en projecten gericht op het bestrijden van armoede onder kinderen. De gesubsidieerde projecten moeten kinderen die in armoede leven in staat stellen mee te doen op het gebied van sport, cultuur, school of sociale activiteiten. 

Omdat schuldproblematiek vaak voorkomt bij kansarme jongeren is er gelukkig ook financiële ondersteuning mogelijk voor organisaties en projecten die zich richten op individuen die buiten hun schuld in financiële problemen. 

Werkgelegenheid
Kansarme jongeren hebben veelal geen toekomstperspectief en geen baan. Er is subsidie voor ondersteuning van werkgelegenheids- en andere projecten, zodat werkgelegenheid gecreëerd wordt ter bestrijding van werkloosheid en armoede. Ook projecten die hier zijdelings mee te maken hebben kunnen voor ondersteuning in aanmerking komen.

Ontwikkeling jonge mensen
Een doel waarbij we ons graag aansluiten. Dit fonds verstrekt subsidie voor projecten of doelen die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van jonge mensen en/of een duurzame ontwikkeling van de aarde. 

Wie kunnen de subsidies aanvragen

Subsidies kunnen veelal worden aangevraagd door maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of partijen in de jeugdzorg.
In uitzonderlijke gevallen kunnen deze door de kansarme jongeren worden aangevraagd, via een hulpverlener.

Alle subsidiemogelijkheden voor kansarme jongeren

Natuurlijk willen we graag dat er meer projecten worden opgestart voor kansarme jongeren in Nederland, zodat zij ook weer toekomstperspectief hebben.

We hebben er even op zitten zweten maar we hebben een uitgebreide lijst opgesteld met 50 subsidies voor kansarme jongeren.

Meer informatie

50 Subsidies voor kansarme jongeren.