Bouw en monumentenzorg

Subsidieverordening collectieve woonvoorzieningen gemeente Beuningen

In de vergadering van 31 mei jl. heeft de raad van de gemeente Beuningen de subsidieverordening collectieve woonvoorzieningen voor gehandicapten en ouderen vastgesteld. De subsidieverordening maakt het mogelijk op aanvraag subsidie te verlenen aan woningcorporaties en overige instanties ten behoeve van het, in het kader van woningbouwprojecten, collectief aanbrengen van woningaanpassingen, welke de geschiktheid van de woning of het complex voor gehandicapte en oudere bewoners, vergroten.

Voorwaarden

De subsidie wordt alleen verleend als kan worden aangetoond dat de woningaanpassingen op termijn leiden tot kostenbesparingen. De subsidie heeft alleen betrekking op de meerkosten van de aan te brengen woningaanpassingen.

Maximale subsidie

Per woning wordt maximaal euro 1.000,- subsidie verstrekt als tegemoetkoming in de kosten van het aanbrengen van woningaanpassingen. Daarnaast wordt per woning maximaal euro 400,- extra subsidie verstrekt als tegemoetkoming in de kosten van het aanbrengen van voorzieningen aan gemeenschappelijke ruimten.

Subsidieplafond

Er geldt een subsidieplafond van EUR 20.000,- voor één jaar.