Maatschappij en samenleving

Tijdelijke subsidie Buurt, Onderwijs en Sport

Het college van B&W van de gemeente Zwolle heeft besloten voor projecten in vier Zwolse wijken subsidieaanvragen in te dienen op grond van de Tijdelijke subsidieregeling Buurt, Onderwijs en Sport. Deze subsidie, aangevuld met eigen gemeentelijke middelen, stelt de gemeente in staat in de wijken Holtenbroek, Diezerpoort, Stadshagen en Zwolle-Zuid de komende vier jaar kwetsbare jongeren gezonder te laten leven en problematisch gedrag van jongeren te voorkomen.

Maximale subsidie

Jongeren bewegen te weinig. Een gebrek aan beweging leidt tot bijvoorbeeld overgewicht, rondhangen/verveling, psychosociale problemen en (kleine) criminaliteit. In zowel het Zwolse sportbeleid als in het jeugdbeleid neemt meer bewegen als middel tot bevordering van een gezonde ontwikkeling van jeugdigen een prominente plaats in. Dankzij de Tijdelijke subsidieregeling kan meer geld beschikbaar komen om jongeren meer te laten bewegen. De stimuleringsregeling gaat uit van co-financiering. Dat betekent dat de gemeente een zelfde bedrag als de beschikbaar gestelde subsidie bijdraagt. Per project bedraagt de maximale subsidie euro 50.000,-- per jaar.

Gesubsidieerden

In overleg met onder meer Sportservice Zwolle, Travers, de GGD en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen zijn de wijken Holtenbroek, Diezerpoort, Stadshagen en Zwolle Zuid geselecteerd ten behoeve van de subsidie-aanvragen. In deze wijken zullen de komende jaren in nauwe samenwerking met ondermeer het onderwijs, sportverenigingen en Sportservice Zwolle projecten starten gericht op het verkleinen van de achterstanden in sport en bewegen.