Maatschappij en samenleving

Tip: Meerjarige subsidie voor o.a. voorlichting over voeding

Verantwoorde, gezonde en gevarieerde voeding is superbelangrijk. Niet geheel toevallig is gezonde voeding juist voor kinderen uit kansarme gezinnen niet vanzelfsprekend. Goed dus dat er een interessante subsidie is voor o.a. projecten op het gebied van gezond eten. Nog interessanter is dat de subsidieverstrekker juist geïnteresseerd is in lange termijn projecten van 4 á 5 jaar boven éénmalige giften. Per jaar is er ca. € 300.000,- beschikbaar.

Voor wie is deze subsidie

Deze subsidie op het gebied van voeding richt zich op het financieel ondersteunen van organisaties en projecten op het gebied van voeding en de groei van de wereldbevolking.

Projecten op het gebied van voeding
Je kunt via deze subsidieverstrekker subsidie aanvragen voor onderstaande projecten op het gebied van voeding, waarbij de we een overzicht hebben gegeven van het soort projecten waarvoor je subsidie kan aanvragen.

  • Bewustwording creëren over verantwoord, gezond en gevarieerd eten in de westerse wereld, met name gericht op kinderen uit kansarme gezinnen.  Aandachtsgebieden zijn hierbij variatie, gezond en leren over eten.
  • Ondersteunen van onderzoek op het gebied van gezond en gevarieerd eten, specifiek met het oog op bevolkingsgroei en de toenemende hoeveelheid voedsel, die hiervoor op een verantwoorde manier geproduceerd moet worden.
  • Bevorderen dat meer mensen in de niet-westerse wereld toegang hebben tot verantwoorde, gezonde en gevarieerde voeding, specifiek door het ondersteunen van lokale initiatieven en betere verdeling van voedsel. 

Groei van de wereldbevolking
Ook voor projecten die aandacht hebben voor de groei van de wereldbevolking is in sommige gevallen subsidie mogelijk, bijvoorbeeld als je project gericht is op het creëren van bewustwording m.b.t. de bevolkingsgroei en overbevolking, via politiek of via gedragbeinvloeding.

Voorkeur voor lange termijn projecten boven éénmalige giften

Veel subsidieverstrekkers richten zich op het verstrekken van éénmalige subsidies, of in ieder geval subsidies op projectbasis.

Interessant en opvallend aan deze subsidie is juist dat de subsidieverstrekker specifiek de voorkeur geeft aan lange termijn projecten van 4 á 5 jaar boven éénmalige giften. 

Beschikbare subsidie

Jaarlijks is er naar verwachting circa € 300.000 beschikbaar.

Alleen voor West-Europa

Deze subsidie is uitsluitend van toepassing voor projecten die zich richten op West-Europa.

Een fantastische subsidiemogelijkheid voor bijvoorbeeld een project op het gebied van gezonde voeding voor kinderen uit kansarme gezinnen in Nederland/West-Europa, maar niet geschikt voor projecten in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. 

Overigens hebben we een groot aantal subsidies en fondsen, specifiek voor ontwikkelingslanden (alleen  voor leden).

Aanvragen subsidie

Ga naar de subsidieverstrekker.