Onderzoek en ontwikkeling

Tot 31 oktober subsidie aanvragen voor onderzoek binnen domein Spoedeisende Eerste Hulp (SEH)

De subsidieronde 2016 is deze maand gestart. Je kunt tot 31 oktober subsidie aanvragen voor onderzoeksprojecten binnen het domein van de spoedeisende geneeskunde voor verdere kwaliteitsverbetering en doelmatigheid van zorg op de de afdeling SEH. In 2015 ontvingen 4 onderzoeksprojecten in totaal 10.000 EURO aan onderzoekssubsidies.

Over het fonds

Het fonds maakt wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de spoedeisende geneeskunde (mede) mogelijk d.m.v. het verstrekken van subsidies.

Voorwaarden

Het fonds kent verschillende soorten criteria: ingangscriteria en toetsingscriteria. 

Onderstaand de ingangscriteria, omdat deze in eerste instantie het meest relevant zijn. De overige voorwaarden zijn van toepassing als je de aanvraag feitelijk gaat indienen. Deze kun je op de website van het fonds terugvinden.

Ingangscriteria

  • Het project betreft een wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de Spoedeisende Geneeskunde.
  • De hoofdonderzoeker(s) of projectleider(s) is(zijn) als arts werkzaam in de volle breedte van de Spoedeisende Geneeskunde in een Nederlands ziekenhuis.
  • Het project dient ter toetsing te zijn aangeboden aan een METC op het moment van indienen van de subsidieaanvraag. Daadwerkelijke subsidieverstrekking vindt pas plaats als METC en/of CCMO toestemming is verkregen, of een verklaring van geen bezwaar (niet-WMO plichtig onderzoek) is afgegeven.
  • De organisatie waar de hoofdonderzoeker(s) of projectleider(s) werkzaam is(zijn) dient de hoofdonderzoeker(s) of projectleider(s) aantoonbaar te faciliteren met voldoende beschermde tijd om onderzoek te kunnen verrichten middels een getekende verklaring van de lokale wetenschapscommissie of afdelingshoofd van de betreffende SEH waar het onderzoek zal plaatsvinden.
  • Het onderzoeksvoorstel voldoet aan de zgn STROBE-criteria (zie bijlage) wanneer het een cohortstudie betreft, en aan het CONSORT statement als het een RCT betreft.
  • Het onderzoeksvoorstel voldoet aan de criteria voor “good clinical practice” (zie bijlage).

Aanvraagproces

Je kunt online je intentie doorgeven dat je geïnteresseerd bent om deze subsidie aan te vragen. Het fonds neemt vervolgens contact met je op om je te begeleiden bij de feitelijke aanvraag.

Aanvragen

Zie het verstrekkende fonds.