Kunst, cultuur en media

Tweejarige subsidie voor relatief nieuwe kunst- en cultuurorganisaties

Relatief nieuwe kunst- en cultuurorganisaties kunnen in Amsterdam een tweejarige subsidie aanvragen om zich verder te ontwikkelen op artistiek en zakelijk vlak, en in publieksbereik. Initiatieven met bewezen potentie kunnen met behulp van de regeling verder groeien en zich professionaliseren. Je kunt twee keer gebruik maken van deze tweejarige subsidie (2x 2 jaar).

Regeling Tweejarige subsidies

De regeling Tweejarige subsidies biedt relatief nieuwe kunst- en cultuurorganisaties de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op zowel artistiek als zakelijk vlak. Initiatieven met bewezen potentie kunnen met behulp van de regeling verder groeien en zich professionaliseren. De regeling is bedoeld om dynamiek en doorstroom binnen de Amsterdamse culturele sector te bevorderen.

In twee jaar tijd wordt toegewerkt naar een duidelijk omschreven ontwikkelingsdoel voor de organisatie. Naast de beoogde (ontwikkeling in) reguliere activiteiten kunnen instrumenten als training, samenwerking of werkbezoek worden ingezet voor de ontwikkeling van de organisatie.

Doelgroep

De subsidie ondersteunt relatief nieuwe organisaties in opbouw. Op het moment van aanvragen bestaat de organisatie maximaal zes jaar, met een aantoonbare track record van minimaal twee jaar.

Organisaties die niet zijn gehonoreerd voor de vierjarige regeling kunnen een aanvraag indienen, mits zij passen binnen het profiel.

Werkgebied

Deze regeling is alleen in de regio Amsterdam van toepassing.

Looptijd

De looptijd van de subsidie is twee jaar. Aan het eind van de tweejarige periode kan opnieuw een aanvraag voor twee jaar worden ingediend. Een organisatie kan in totaal maximaal twee keer van de Tweejarige regeling gebruik maken.

Meer informatie

Ga naar de subsidie.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden