Kunst, cultuur en media

Unieke kans voor Caribische filmmakers: breng je filmidee tot leven

Film - Filmmaken

Ben je een filmmaker uit het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk en droom je ervan je unieke filmidee werkelijkheid te maken? Dan staat je nu een bijzondere kans te wachten. Een nieuwe financiële regeling is speciaal in het leven geroepen om lokaal talent te ondersteunen in de ontwikkeling van originele korte films. Of je nu bezig bent met fictie, documentaire, experimentele film of animatie, deze regeling biedt niet alleen de nodige financiële steun, maar ook professionele coaching en waardevolle workshops.

Breng je verhaal tot leven

Deze regeling, genaamd 'Studio Caribe', richt zich op het stimuleren van de filmcultuur in het Caribische gebied door lokaal talent te ondersteunen.

Met ruimte voor de ontwikkeling en realisatie van projecten, wordt de diversiteit en rijkdom van het Caribische gebied in de spotlight gezet.

In totaal worden 12 projecten geselecteerd voor ontwikkeling, waarvan uiteindelijk 6 de kans krijgen om gerealiseerd te worden.

Wie kan deze subsidie aanvragen

Scenaristen, regisseurs en producenten die woonachtig en werkzaam zijn in Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius, of St. Maarten, en een origineel filmidee hebben, worden aangemoedigd om hun ideeën in te dienen.

Het maakt niet uit of je idee een diepgaande documentaire, een vernieuwende animatiefilm, of iets geheel anders is, zolang het maar reflecteert op de cultuur, uitdagingen, en schoonheid van het Caribische gebied.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen, moet je minimaal één jaar woonachtig en werkzaam zijn op de eilanden en aantoonbare ervaring hebben in de audiovisuele sector of gerelateerde creatieve velden. Inzendingen zijn welkom in het Nederlands, Engels, Papiamentu of Papiamento.

Subsidiebedragen en aanvraagperiode

De regeling biedt tot €10.000 voor de ontwikkeling van je project en tot wel €65.000 voor de realisatie ervan.

Je kunt je aanvraag online indienen tijdens de aanvraagperiode van 14 tot 21 mei 2024.

Jouw kans om je talent en visie met de wereld te delen

Mis deze unieke kans niet om je droom als filmmaker te realiseren. Dit is je kans om bij te dragen aan de rijke filmcultuur van het Caribisch gebied en je talent en visie met de wereld te delen. 

Meer informatie of deze subsidie aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies